Следвайте ни

Агнешкото скочи с 2 лв. посред лято

Олиото се предаде, падна под 3 лв. за литър

viber icon

Агнешкият бут се оскъпи на едро с 1.90 лв. през миналата седмица в Пловдив. В най-големите жеги, когато въобще няма търсене, цената му стигна 15.05 лв. за кг. Това сочи последната седмична справка за средните цени на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Плешката също се вдигна, но само с 29 стотинки и килото стана 12.59 лв.


Слънчогледовото рафинирано олио падна под 3 лв. за литър в търговската мрежа в Пловдив. Най-голямо намаление се наблюдава в големите търговски вериги - с 10 стотинки, при средна цена - 2.85 лв. за литър. В по-малките хранителни магазини отбивката е по-малка, с 3 стотинки, оформяща цена 2.97 лв. за литър. Единствено на борсата се наблюдава скок на олиото с 2 стотинки, или 2.63 лв.


Охладеното пилешко месо продължи да поскъпва и през изминалата седмица. В големите търговски вериги го оскъпиха с 9 стотинки, а килото стана 5.49 лв., което го нарежда на второ място по скъпотия на пилешко в страната след Шумен. За сметка на това замразеното пиле и разфасовки поевтиняха с 28 стотинки, а килото стана 4.87 лв. Спад от 1 до 5 стотинки се регистрира и в продажбите на едро.


Срещу 1.93 лв. се продаваше килото на захарта на едро, а скокът при нея е с 14 стотинки. Големите хранителни магазини също оскъпиха бялата сладост, но по-скромно - с 5 стотинки, до 2.04 лв.за кг. Средната цена на захарта в по-малките обекти остана без промяна - 2.12 лв., но с малки изключения, където имаше промоции до 1.50 лв. за кг.


С 4 стотинки поевтиня бялото брашно на борсата, а цената му се закръгли на 0.70 лв. за кг. В търговската мрежа цената му остана почти без промяна. В големите хранителни магазини пакет от 1 кг струваше 1.02 лв., а в по-малките - 1.14 лв. Някои квартални бакалии бяха обявили промоции и предлагаха брашното под 1 лв.
С една стотинка се повишиха яйцата и в големите, и в по-малките хранителни обекти. Тези с размер М станаха 0.25 лв. за брой в хипермаркетите, а в по-малките супери - 0.19 лв. Яйцата с размер L се търгуваха съответно за 0.26 и 0.20 лв. за брой. За борсата цената се задържа като предходната седмица - 0.17 лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?