61

Агенцията по вписванията обжалва решението на Окръжния съд за Панаира

Агенцията по вписванията (АВ) обжалва пред Апелативен съд - Пловдив решението на Окръжния съд за акциите на Община Варна да се прехвърлят в полза на мажоритарния собственик Георги Гергов. Преди седмица съдия Симеон Захариев от Окръжен съд - Пловдив отсъди в спешен порядък в полза на Гергов за апорта на варненските акции, като специално резюлира: не подлежи на обжалване.

За новото жалене от страна на АВ, потвърдиха оттам след запитване на Клуб Z.

От агенцията, която е под шапката на Министерството на правосъдието, са се позовали на чл. 25, ал. 4 от Закона за Търговския регистър: "Съдът разглежда жалбата в състав от един съдия в закрито заседание по реда на глава двадесет и първа "Обжалване на определенията" от Гражданския процесуален кодекс. Решението на съда подлежи на обжалване в 7-дневен срок от съобщаването му на жалбоподателя и на агенцията пред съответния апелативен съд, чието решение е окончателно."

Това означава, че сега решението е в ръцете на Пловдивския апелативен съд.

За намесата на Агенцията по вписванията призоваха преди ден от парламентарната група на "Продължаваме промяната-Демократична България". В молбата си до АВ те се позоваха на съдебната практика, че Агенцията по вписванията е страна в процеса, призвана да брани обществения интерес, който включва и законосъобразността на вписванията. А случаят с Пловдивския панаир е от изключително висок обществен интерес.

Това е пореден епизод от дългогодишната сага с Пловдивския панаир и опитите на Гергов да го придобие, добила популярност като "скритата приватизация" на международната палата. Както Клуб Z писа, миналата седмица Пловдивският окръжен съд отмени като незаконосъобразен отказа за вписването на варненските акции в капитала на дружеството "Пълдин туринвест" в Търговския регистър. С други думи - Гергов успя да сложи ръка на палатата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Гербов

Гербов

19.05.2023 | 23:15

“Адмирации за Агенцията по вписванията! Те правят възможното, за да защитят отказа на Търговския регистър по вписването на апорта на акциите от Панаира", заяви пловдивският общински съветник от “Демократична България" Веселина Александрова."

Отговори
7 1
Генко

Генко

19.05.2023 | 23:04

"Пред журналисти Веселина Александрова потвърди, че за съдия Симеон Захариев това е третото свързано с Панаира дело. Пловдивският магистрат Симеон Захариев постанови преди месец, че решението на Пловдивския ОбС е законно, а кметът Здравко Диметров не го оспори."

Отговори
4 0
Севермак - Посърбак - Макак

Севермак - Посърбак - Макак

19.05.2023 | 21:15

Всичко започна при Костов и кмета Чомаков. Те пуснаха вълка в кошарата. Нинова (тогава заместник министър) лично уреди далаверата. После Бойко подари на община...Варна, моля ти се, дял от Панаира с ясната идея този дял да бъде прехвърлен на Свинята срещу Дупката във Варна. Последно гербаджийте от община Пловдив съзнателно бездействаха и не обжалваха решението на съда, а гербаджията Портних отказа да върне на държавата подарения му дял. Свинята Гербов е комунист, русофилистик, руски гражданин, почетен консул на Тюрмата, масон. По професия крадец на едро на общинска и държавна собственост. Инвестира единствено в подкупи на държавни и общински служители и така "придобива" апетитни имоти. Излиза му евтино. Некадърен е и не може да стопанисва и развива, затова продава и от това живее. После пак инвестира в корупционни схеми и пак придобива. После продава и т.н и т.н.

Отговори
5 1
Мънкидонец

Мънкидонец

19.05.2023 | 21:12

Бравоооо ! ! ! А лицето Симеон Захариев ?

Отговори
9 0
Магнитски

Магнитски

19.05.2023 | 17:02

А лицето съдия СЗ ,дето го е решил делото в полза на ГГ с инициали СЗ няма ли д бъде разследван!Няма ли да МУ проверите доходите ,имущество и авоари и ги съпоставите с доходите МУ!И след това да проверите ,как пък от “случайното” разпределение на делата все тези платени дела се падат да ги решава този съдия!

Отговори
44 0
Йоан

Йоан

19.05.2023 | 16:23

Смело напред срещу свинята!

Отговори
56 0

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”