1553

Агенцията по храните запечата лавката със съмнителни дюнери

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Пловдив се самозира за случая с 18 деца, получили стомашни проблеми след консумация на дюнери в с. Розино.  Както "Марица" писа, храната е купена от лавка в ромската махала на селото.  

Незабавно е изпратен екип за проверка. При инспекцията е установено, че обектът притежава временна регистрация за преместваем обект, съгласно Закона за храните, за срок от една година. Удостоверението за регистрация не включва приготвяне на дюнер на място, какъвто децата са посочили, че са консумирали тази сутрин.  Инспекторите на областната дирекция са установили, че в обекта се предлагат и други видове храни, приготвени на място, за които не е подадено уведомление.

В хода на проверката не са установени налични готови храни, които да бъдат изследвани в лаборатория. Извършват се проверки на документите за постъпилите в обекта храни и суровини.

Инспекторите са взели проби за лабораторен анализ от кухненски повърхности и натривки, в т.ч. от персонала – един готвач, който е и собственик на обекта.

Ще се проверят и  доставчици, зареждали заведението в последните дни, с цел пълна проследимост на храните.

В резултат на извършената проверка в обекта, на собственика ще бъде съставен акт за установено административно нарушение, заради неспазване на режима на работа, за който е получил разрешение. Обектът е запечатан и се охранява от полицията. Инспекцията продължава до пълното изясняване на случая. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мангали-предприемачи,скарани с изискванията на БАБХ

Мангали-предприемачи,скарани с изискванията на БАБХ

04.10.2023 | 10:14

Бързата пара е богът,пък човешкото здраве не ги интересува!На деца продава тарикатът,сигурни клиенти с цена-здравето им.

Отговори
1 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?