Следвайте ни

А98 поскъпна! Кръстосваме града, за да заредим на сметка

Цените на горивата пак полудяха. Бензин А98 поскъпна само за ден с 4 стотинки. Така средната цена за страната се повиши до 2,49 лева. Шофьорите, които зареждат с А98, пресмятат, че за месец цената на горивото е подскочила с 11 стотинки, а за три месеца - с 28 стотинки на литър. Поскъпване има и при най-масовия бензин А95. За 24 часа - от понеделник до вчера, цената се е увеличила с 3 стотинки на литър до средна за пазара 2.16 лева, сочи справка в специализирания сайт fuelo.net.

Пловдивските шофьори трябва много щателно да обикалят града, за да си заредят резервоара изгодно. Поскъпването при различните вериги е различно, но прави впечатление, че на обектите на "Петрол" например цените за А98 са дръпнали с 5 стотинки за ден и литърът струва 2,53 лв. На обектите на "Газпром" бензинът се продава за 2,30 лева, а на "Круиз" - 2,25 лева. А 95 се търгува в по-тесни граници - от 1.96 лева на бензиностанциите на Веселин Марешки до 2,19 лева на колонките на "Петрол", "Лукойл" и ОМВ.

Дизелът и метанът са без резки движения в последно време. Средната цена на първото гориво е 2,31 лева, а на второто - 1,45 лева.

Според анализатори тенденцията при горивата е към поскъпване. Това се случва всяка година преди големи празници като великденските и точно преди старта на летния сезон, когато се пътува повече.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?