Следвайте ни

9% ДДС? Горанов мълчи, Симеонов иска да се въведе още през лятото

viber icon

Финансовият министър Владислав Горанов е отказал да разговаря с туристическия бранш за намаляване на ДДС на 9%. Той влязъл на разговора в кабинета на премиера Бойко Борисов докато течал разговора, но не пожелал въобще да обсъжда темата, пише "24 часа".

Горанов припомнил на Борисов позицията си, че е против каквито и да било данъчни промени. Той отказал и да участва на снимките от кабинета на премиера.

Междувременно веднага след като от правителството обявиха, че са склонни да намалят ДДС за туризма на 9% от 1 януари 2021 г., лидерът на НФСБ Валери Симеонов е започнал срещи с парламентарната група на ГЕРБ. Неговото настояване било ДДС за туристическия бранш да се намали още от това лято. Такова било настояването и на представителите на хотелиерите и ресторантьорите на срещата с министър-председателя.

Борисов обаче пък твърдо държи на датата 1 януари 2021 г. Съгласил се обаче данъчната промяна да влезе в парламента в момента, а не в края на годината като жест на добра воля към бизнеса. И срещу поет ангажимент от тяхна страна за изсветлят бизнеса си. Туристическият бранш обеща и да направи своя браншова камара по подобие на тази на строителите.

Откога ще влезе в сила намаляването на ДДС за туризма и ще важи ли и за храни от първа необходимост би трябвало да стане ясно до края на деня. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?