Следвайте ни

850 000 търговци освободени от данък заради пандемията

viber icon

Турция разкри подробностите за новия си пакет за икономическа реформа, обещан от президента миналия ноември.


"Пакетът има за цел да развива турската икономика въз основа на инвестиции, производство, работни места и износ," каза президентът Реджеп Тайип Ердоган в Конгресния център Халич в Истанбул вчера. 
 
"Турция ще увеличи потенциалния си растеж чрез повишаване на производствената ефективност, благодарение на този пакет от реформи. Ние преодоляхме глобалната икономическа криза от 2009 г. и кризите след 2013 г. както в политиката, така и в икономиката, за да запазим целите си за 2023 г, Целта ни е Турция да стане една от 10-те най-добри икономики в света", заяви Ердоган.


Макроикономическите и структурните политики формират гръбнака на новите икономически реформи.  Турция се фокусира върху публичните финанси, инфлацията, финансовия сектор, дефицита по текущата сметка и заетостта като част от макроикономическата стабилност.


"Насърчаването на инвестициите, облекчаването на вътрешната търговия, политиките в областта на конкуренцията, надзора и контрола на пазара са в пакета за реформи като част от структурните политики.  

Ще освободим от данък върху доходите приблизително 850 000 търговци, които са обект на правилата за данъчно облагане на малкия бизнес", заяви Ердоган.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?