Следвайте ни

80 сигнала срещу шефа подадени през смартфона

viber icon

80 сигнала срещу некоректни работодатели са подадени през мобилното приложение на КНСБ. До момента то е свалено над 14 000 пъти, съобщават от синдиката.

Подадените сигнали обикновено били за заплата в плик, липса на трудов договор и лоши условия на труд до неиздаване на касови бележки и некачествено извършена услуга. Вече имало и разрешени сигнали чрез мобилното приложение, добавиха от КНСБ.

VOX KNSB може да бъде свалена безплатно от магазините за мобилни приложения. Чрез него работниците могат да подават сигнали срещу некоректни работодатели. Освен за оплаквания,   има възможност и за споделяне на добри примери.

Подадената в приложението информация остава анонимна и единствено администраторите на апликейшъна могат да разполагат с данните на подателя.

VOX KNSB е част от информационната кампанията на КНСБ "Сивото убива". Тя има за цел да повиши обществената осведоменост и да насърчи гражданското участие в процесите и политиките за ограничаване и превенция на недекларираната заетост в България.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?