Следвайте ни

80 милиона туристи идват у нас по магистрала "Черно море"

viber icon

Финансирането на магистрала „Черно море“ по фонда „Три морета“ е изключително важен проект за развитието на туризма. Това обяви д-р Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, която участва в бизнес конференцията на инициативата, чийто домакин е страната ни. Свързването на магистралата между Бургас и Варна, и съответно с Румъния, и Турция може да привлече над 80 млн. туристи в България. Магистралата ще бъде пряко използвана за по-бързото придвижване на румънски, украински и турски туристи до българското Черноморие. Румъния е с население от над 20 млн. човека, Украйна - с над 44 млн., а Истанбул – с над 15 млн. души.  

Отделно по нея могат да идват туристи с автомобили още от Молдова, Беларус и Русия, с което нейното значение нараства значително, обясни д-р Полина Карастоянова. Според нея магистрала „Черно море“ е важен международен проект за свързаност между Балтийско, Адриатическо и Черно море, каквато е целта на инициативата „Три морета“. Тя е важна и за черноморското икономическо сътрудничество.  

Проектът ще доведе до развитие на транспортната инфраструктура, икономически растеж и инвестиции. Той трябва да бъде приоритетен за българската държава в лицето на правителството и на президента г-н Румен Радев. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Граматиков

Граматиков

09.07.2021 | 19:08

Десетки хиляди румънци дневно минават през България за Гърция. Само бавят преминаването, мърсят въздуха и износват пътищата. Сега искаме същото да повторим и да ги ускорим за Турция.

Отговори
3 2
Герчо

Герчо

09.07.2021 | 16:46

Всичко написано тук са добри пожелания, предизборни. Ако наистина ще ни управляват хора като Славуца и Маямата, ще се движим по коларски пътища. А парите в офшорки. Дори и Черепа ще е по-добър от тях.

Отговори
7 3
Сестра Галева

Сестра Галева

09.07.2021 | 16:20

Е да ама само с приказки няма как да стане ние една хемус още не можем да довършим добре че поне тракия довършихме

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?