3906

80 ментори ще обучават с учениците от Практикантската програма на Vivacom тази година 

Да преминеш още в училищна възраст през практика, в която специалисти ти помагат да навлезеш в реален работен процес, да усвоиш трудови навици и да надградиш знания и умения, е безценно – и не само за младежите, които вече отрано се ориентират в професионалния си път. Летните практики стават все по-важни и за бизнеса, който продължава да се бори с недостига на човешки капитал и търси възможности за привличане и развиване на кадри, още докато са ученици.

Пример за успешна инициатива в тази област е Практикантската програма на Vivacom - само една от възможностите, чрез които телекомът създава среда за развитие и важен практически опит на млади хора. И интересът към програмата расте всяка година.

В новото, 5-о издание, в рамките на 64 учебни часа над 80 ментори и специалисти ще работят с над 150 ученици от 15 професионални гимназии в цялата страна. Менторите ще запознаят практикантите с всекидневните задачи и работната атмосфера в ключовите технически дирекции във Vivacom - Поддръжка и изграждане мрежата, Диспечиране, Фиксиран достъп, Осигуряване на качеството, Информационни технологии, Поддръжка на оборудване и Център за управление на мрежата. За първи път програмата включва и обучение в Кол център, което дава допълнителна възможност за развиване на комуникационни умения. 

Младежите ще имат възможност да усвояват трудови навици, професионални умения и да получат основни познания в света на телекомуникациите. Програмата е и шанс за тях да продължат своето обучение в надграждащи със знания програми, провеждани от компанията, както и да продължат своя професионален път във Vivacom след това. 

 

Тази година фокусът е върху младежите от 11 клас, които скоро завършат училище, имат повече специфични знания и им предстои да се ориентират в своя професионален път. А към програмата се присъединиха пет нови професионални училища - от Перник, Плевен и Шумен. Участват ученици и от София, Пловдив, Варна, Сливен, Бургас и Стара Загора.

 

„Практикантската програма на Vivacom се съобразява изцяло с нуждите на новите поколения младежи, които имат афинитет към технологиите, и това я прави уникална. Целта й е да надгради техните умения с практически знания. В рамките на програмата ще имат възможност да черпят знания директно от експертите, които работят с най-новите технологии и решения във Vivacom - иноватор в телеком сектора“, каза Малина Чавдарова, директор Човешки ресурси във Vivacom.

 

Досега над 330 ученици от цялата страна са се включили в 5-те издания на Практикантската програма на Vivacom. 

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?