44

74 хиляди си докарват доходи извън заплата

Над 73 900 души от Пловдив и областта имат доходи извън работна заплата и пенсия. Толкова са подали данъчни декларации пред НАП до полунощ на 30 април, когато изтече крайният срок за физическите лица да декларират данъка върху доходите си за миналата година. Повечето са онлайн. Това отчетоха от териториалната дирекция на НАП.

Хората, които се издържат само от заплата, не подават данъчна декларация. Тя е задължителна обаче за такива, които отдават апартаменти под наем или работят и на граждански договори, имат хонорари за авторство, упражняват свободна професия, имат облагаеми обезщетения, дивиденти и дялове от чужбина.

Ударно се отчита и бизнесът от Пловдивско. Данъчната кампания за тях тази година приключва по изключение на 1 юли, тъй като 30 юни се пада в неделя. До момента над 14 000 дружества и еднолични търговци от Пловдив и областта вече са обявили доходите си пред НАП, въпреки че остава повече от месец и половина до крайния срок, посочиха данъчните.

От тях почти 3000 са подадените до​сега годишни данъчни декларации от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. До първи юли те трябва не само да декларират, но и да платят дължимия данък, напомнят от Агенцията по приходите. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
И банките

И банките

20.05.2024 | 17:55

Ги е яд,че немогат да им скубнат от доходите,те това е зора на евреите!!! ПУ МАЙКА ВИ ДЕ...А ЕВРОФАШИСТКА ДЕ...А ВЪН ОТ ТЕЗИ ГНУСНИ ЕВРЕЙСКИ БАНКИ И СИСТЕМИ!!!

Отговори
5 0
Иванов

Иванов

20.05.2024 | 16:50

И какво от това ще си докарват хората държавата няма да ги скубе за всичко,не е забранено,все едно правиш услуга на някой о той ти плаща за благодарност,какъв ви е проблема на вас медиите

Отговори
4 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?