Следвайте ни

70 младежи направиха завой и работят в аутсорсинг компания

viber icon

Една от най-големите компании в BPO-сектора - ТELUS International Europe, вече има опит с връщането на наши младежи от странство. Специалната кампания бе наречена "Мога там, но искам тук". 

ТELUS успя да върне 70 пловдивчани от чужбина, а над 2000 бяха автобиографиите за целия период на кампанията, отчете Юлиян Милев, вицепрезидент „Финанси“ на компанията, на голям икономически форум в края на миналата година. Предлагахме самолетен билет, 5000 лева, помощ при преместването и топло посрещане в TELUS International Europe, разказа той. Още в първите дни по пощата дойдоха стотици автобиографии от цял свят. В резултат на работа имаме кадри, върнали се от Испания, Канада и още много държави, изброи той.    

В тукашния офис на аутсорсинг компанията работят 550 служители, като през последните две години имаше двойно увеличение на състава. Когато избирахме локация в България, Пловдив победи в конкуренцията между Лисабон и Атина, разказа тогава Юлиян Милев. Една от причините бе добрата градска среда и качеството на живот. Хората, които се връщат от чужбина обаче, имат нови изисквания към работодателя си. Все по-често се интересуват от социалната политика на компанията, даде още един нюанс Юлиян Милев. Те са млади, отговорни, креативни, търсят здравословния и качествен начин на живот. При една от кампаниите на "Телус" в София 900 души дошли в почивния си ден, за да участват в кампания по залесяване.

Общо служителите на IT компанията в България са 3200 души, разпределени в офисите в Пловдив и София. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?