49 лева по-скъпа Гражданска отговорност, ако плащаме на вноски

Дават отстъпки на шофьори с дълъг стаж

Голямо оскъпяване на Гражданска отговорност чака шофьорите, избрали разсрочено плащане на полицата. Тази година застрахователите „наказват" със суми между 10 и 49 лева клиентите си, които не могат да платят полицата наведнъж. Така именно по-бедните, които не могат да си позволят да изсипят кеш цялата сума, ще плащат по-скъпо.

При „Булстрад" например, чиято тарифа е разделена на две основни групи - шофьори със стаж зад волана под 5 години и над 5 години, оскъпяването тръгва от 35 лева за най-маломощните автомобили (1.3-1.5 куб.) и стига до 49 лева за тези с кубатура на двигателя над 2.5. 39 лева отгоре ще плащат собствениците на най-масовите автомобили - от 1.6 - 1.8 кубика, ако разсрочат Гражданската на четири вноски и са изкарали книжка преди повече от петилетка. Начинаещите на пътя се бъркат с допълнителни 42 лева. Например автозастраховката за пловдивчанин с дългогодишен шофьорски стаж струва 188 лева. Платен еднократно, разходът пада на 149 лева.

С поне два ценоразписа е и „Евроинс" като разликата между тези, които ще платят Гражданската наведнъж и на няколко части, е 22 лева. Става въпрос за клиенти, които за първи път стъпват в компанията и не могат да ползват отстъпки за подновяване на полицата и липса на щети. Автозастраховката на возила до 1.8 куб. с покритие само територията на България струва или 174 лева, или 196 лв., в зависимост на колко пъти е платена.

Почти всички застрахователи прилагат по-високи тарифи за плащане на вноски. При „Лев инс" оскъпяването е 5 лева, при „Български Имоти" - 10 лева, а при „Виктория" - между 15 и 18 лева. Един от аргументите на компаниите за по-високите цени при плащане на части е, че оскъпяването идва от допълнителните стикери. При подписване на Гражданска застрахователят дава продупчен до датата на валидност стикер, който се залепя на предното стъкло на автомобила. При плащане на четири вноски, застрахователят е длъжен да даде четири отделни стикера на клиента си. Единичната цена на лепкавата хартийка е 1.50 лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Тъпий народе

Тъпий народе

25.10.2009 | 06:15

Колкото и да му лижете гъза , Бойко Борисов за 100 дни ДОКАЗА единствено, че : 1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие! 2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване! 3. Че вечно някой още му е виновен и крив! 4. Че е всичко друго но не и управленец! Неговата роля е не да решава проблемите. а да ги създава! 5. Че не блести с интелект! Феновете му също!...

Отговори
0 0
Иван Кесяков

Иван Кесяков

21.10.2009 | 11:55

Еми ще плащаме в кеш тогава.То коя ли компания покрива 100% щетите?Всички се правят на тарикати с тази експертна оценка и винаги сме ущетени ние клиентите.

Отговори
0 0
OldTen

OldTen

21.10.2009 | 11:40

в Уника няма оскъпяване при разсрочено плащане.

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?