Следвайте ни

4 пловдивски фирми в топ 10 на бизнеса с изолационни материали

Четири пловдивски строителни компании, профилирани в изолационни дейности, "окупираха" почти половината от местата в топ 10 по приходи за 2017 г. По данни на Българска стопанска камара, челна позиция  със 17 520 000 лв. заема "Ви Джи Еф" ООД. Тя е регистрирана в София, но производствената <210> база е в Пловдив. Управител и мажоритарен собственик на дружеството е Владимир Кабадозов. 

"Изопещ" ООД Пловдив е на четвърто място с приходи в размер на 2 817 000 лв. Мъжката дейност на фирмата се дирижира от две дами. Съдружници с равни дялове са Ангелина Милева и Елисавета Терзиева. 


Седми в класацията по приходи се нарежда "Изотерма С" ООД - Пловдив. За 2017 г. дружеството е декларирало продажби за 1 159 000 лв. Капиталът му от 5010 лв. е разпределен между Бойко Кръстев, Кръстю Кутрянски и Стойчо Въчков. 


Макар и на последно място в топ 10 по приходи само с 303 000 лв., "Шамот 2000 България" ООД - Пловдив, има богата професионална биография. За своята почти 30-годишна дейност компанията е обслужвала редица стратегически национални обекти. Между тях са КЦМ, Стъкларският завод, Захарната фабрика  и Топлофикация в Пловдив, както и няколко теца в страната. Месокомбинат Карлово и Спиртната фабрика в Катуница са също сред обектите, в които дружеството е осъществявало дейността си.

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?