Следвайте ни

4 дни за актуализиране на касовите апарати

viber icon

4 дни остават за фирмите, които не са регистрирани по ДДС и които не ползват софтуер за управление на продажбите, да актуализират касовите си апарати, съобразно изискванията на Наредба Н-18, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

30 юни 2019 г. е крайният срок, в който всички фискални устройства трябва да издават касови бележки с QR-код и да подават информация към приходната агенция за всяка извършена продажба. За лицата, които използват такъв софтуер, срокът е 30 септември.   

Чрез новите касови бележки потребителите могат да осъществяват контрол върху отчитането на приходите на фирмите. Достатъчно е да сканират QR  кода със своето мобилно устройство, за да проверят дали дадената им касова бележка е отчетена в НАП. Мобилното приложение на НАП може да се изтегли напълно безплатно през App Store за телефони с операционна система iOS или през Google Play - за  Android устройства.

Над 210 000 касови апарата в страната работят според новите изисквания и подават нужната информация в НАП на всеки 5 минути, уточняват от офиса на Агенция в Хасково.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?