44

38 долара за туристическа обиколка в най-големия завод в света

Американската самолетостроителна и аерокосмическа корпорация Boeing отново организира туристически обиколки с екскурзовод в един от основните си заводи, който е разположен в района на градчето Евърет, на около 35 километра северно от Сиатъл в САЩ.    

Заводът е представен в Книгата на рекордите на Гинес като "сградата с най-голям обем в света над 13,3 млн. куб.м, като е и заводът с най-голямо производствено пространство". Общата площ на производствените съоръжения е 398 000 кв.м. 

В завода работят денонощно, на смени, повече от 35 000 души, посочва онлайн изданието fracttal.com.

В Евърет се строят самолетите на "Боинг" от сериите 747, 767, 777 и 787, сред които е и "Боинг 787 Дриймлайнър" (Boeing 787 Dreamliner). Във фабриката се сглобява и флагманът на компанията - 777 Екс (777X). 

Заводът беше затворен за туристически посещения по време на пандемията от COVID-19, но желаещите вече могат да го посетят. Те ще имат възможността да видят отблизо как се произвеждат новите самолети на "Боинг" и да се запознаят с историята на фабриката, която е важна част от бизнеса на компанията от 40-те години на миналия век. 

Всяка туристическа обиколка продължава 80 минути. Туристическите посещения се организират всеки ден, без вторник и сряда, а цената на редовния билет е 38 долара. Предвидени са намаления за деца, младежи и пенсионери. Организаторите препоръчват на тези, които желаят да се включат в туристическата обиколка на завода на "Боинг", да се снабдят предварително с билети, като си ги купят онлайн. 

"Боинг" е най-голямата самолетостроителна корпорация в света по търговски оборот, но е изправена пред редица предизвикателства и проблеми. Сред тях са и продължаващите разследвания на причините за катастрофите на два самолета "Боинг 737 Макс" (Boeing 737 Max), при които загинаха 346 души, припомня ДПА.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?