46

30 години ефективна и иновативна компания PROFILINK

Когато говорим за местния бизнес в Пловдив и региона, няма много компании, които да са оставили следа върху местната икономика както „Профилинк“. Освен като един от най-добрите и коректни работодатели в цялата страна, пловдивската компания вече три десетилетия е част от гръбнака на индустрията в региона.

Успехът на компанията идва заради иновативния подход към бизнеса, инвестирайки в най-модерното оборудване за производство на висококачествени продукти. Доказателство за това са многобройните награди през годините за „Профилинк“, като последната от тях идва преди няколко седмици, когато компанията печели приза за инвестиции в човешки капитал на годишните награди на Българската агенция за инвестиции.

Нещо повече - през миналата година дружествата "Интерлинк Груп" АД и „Профилинк“ ООД са сертифицирани за два инвестиционни проекта клас А, което показва, че компаниите ще продължат да бъдат лидер в своя сегмент и през следващото десетилетие.

Единият проект предвижда изграждане на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, с който ще се разшири съществуващата дейност на предприятията. Новото, модерно производствено предприятие ще увеличи съществуващия капацитет с 10 хил. тона годишно. Проектът включва закупуване на ново иновативно оборудване за производство на алуминиеви профили с цел модернизация и дигитализация на производствения процес в дружеството.

Вторият проект включва разширение на съществуващата логистична база „Технолинк парк 2  - с. Радиново“ чрез изграждане на нови складови бази с РЗП около 10 000 кв. м. Общата стойност на двете инвестиции е над 47 млн. лева, а те от своя страна ще отворят нови 155 работни места в региона. 

Освен изграждане на нови производствени и логистични бази, „Профилинк“ е една от компаниите, за която смело може да кажем, че успешно внедрява Индустрия 4.0 и създава така наречения умен завод. През миналата година беше създадена и собствена MES система /Manufacturing Execution System/ - производствено-изпълнителна система, която може да контролира и проследява всички аспекти на производството.

Освен дигитализацията на производствените процеси, пловдивската компания активно разработва и решения в сферата на кръговата икономика. За целта е изградена и внедрена автоматизирана система за рециклиране, която преработва отпадъчен PVC материал от производството на прозорци и врати. Освен оптимизация на разходите и продукцията, с тази инвестиция „Профилинк“ намалява и замърсяването.

Екологичният аспект на бизнеса е застъпен и в мащабния проект, който създаде фотоволтаичен парк с мощност 1,3 мегавата, разположен на площ от 22 000 кв. м. Това е и първият по рода си проект, реализиран върху покривната конструкция на производствения корпус. Това спестява ежегодно близо 1162,3 тона емисии въглероден диоксид.

Всички тези инвестиции и иновации през последните няколко години превръщат „Профилинк“ в пример за успешната кръгова икономика, която успява да оптимизира както производствените процеси, така и своята енергийна ефективност. Наравно с това, компанията не спира и да инвестира в човешкия капитал и да подобрява условията и допълнителните придобивки за служителите.

Въпреки, че през 2022 година, „Профилинк“ празнува 30 години от създаването си, компанията не спира да задава тон на целия сектор не само в страната, но и в Европа.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?