49

21,2 млн. души по света замениха цигарите с IQOS

15.3 милиона от тях са преминали изцяло на бездимната алтернатива, предлагана от Филип Морис Интернешънъл, и са спрели да пушат

Филип Морис Интернешънъл обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2021 г. и за цялата финансова година. Лидерът в трансформацията на тютюневата индустрия отчита увеличение с 1.2 пункта - до 6.8%, на пазарния дял на нагреваемите тютюневи продукти на пазарите, където се предлага IQOS, с изключение на САЩ.

Запазва се тенденцията 1/3 от приходите на компанията да се формират от бездимни продукти, а общият брой потребители на IQOS към края на 2021 г. възлиза на приблизително 21.2 милиона души (увеличение с близо 800 000 души в последните 3 месеца на годината), като около 15.3 милиона от тях са преминали изцяло на IQOS и са спрели да пушат. 

71 са пазарите, на които Филип Морис Интернешънъл предлага водещата си бездимна платформа с амбицията те да станат 100 до 2025 г.

„Нашият бизнес постигна отлични резултати през 2021 г. с набиращ сила общ ръст на продажбите, висок едноцифрен органичен ръст на нетните приходи и двуцифрен ръст на коригираните доходи на акция с намалена стойност в сравнение с предходната година, която бе повлияна от пандемията. Уводлетворени сме, че през четвъртото тримесечие на годината постигнахме ускорение и резултатите за този период са по-добри от очакваното. Това включва и постепенно нарастване на потребителите на IQOS, както и стабилен дял в категорията на конвенционалните цигари, след като нашите инициативи, свързани с портфолиото от продукти, дадоха резултат и на много пазари започна разхлабване на противоепидемичните ограничения. Навлизаме в 2022 г. със солидна основа, поддържана от IQOS и вълнуващите иновации в нашето по-широко портфолио от бездимни изделия и предвиждаме органичен ръст от основната ни дейност от 4% до 6%“, сподели Яцек Олчак, главен изпълнителен директор на Филип Морис Интернешънъл.

Освен че разширява бездимната категория с нови продукти, през миналата година Филип Морис Интернешънъл направи ясна заявка за навлизане и в областта на терапевтичните продукти - част от стратегията “Отвъд никотина“ (Beyond Nicotine), като приключи придобиванията на 3 фармацевтични компании. До 2025 г. компанията планира да генерира приходи от поне 1 млрд. долара за производството и комерсиализацията на модерни терапевтични продукти за по-добър живот. Навлизането в нови бизнес територии започна с придобиването на датската компания Fertin Pharma, специализирана в производството на лекарствени продукти, базирани на системи за орален прием - таблетки, дъвки и др. 

Последва придобиването на aмepиĸaнcĸaтa ОtіТоріс, известна cъc cвoя инoвaтивeн мeдиĸaмeнт в последен стадий на изпитване зa лeчeниe нa ocтъp миoĸapдeн инфapĸт, ĸoйтo ce пpиeмa чpeз инxaлaция. Πъpвoнaчaлнитe peзyлтaти oт ĸлиничнитe изпитвaния нa мeдиĸaмeнтa coчaт, чe eфeĸтът му чрез инхалиране e знaчитeлнo пo-бъpз - 2 минyти, в cpaвнeниe c 20 минyти пpи филмиpaнитe тaблeтĸи acпиpин зa дъвчeнe. През септември 2021 г. компанията придоби и 75% от дяловете на водещата британска фармацевтична компания за производство на инхалатори Vectura.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?