71

200 българи с имоти в Дубай, НАП проверил 23-ма

Около 200 българи имат имоти в Дубай по неофициална информация. 23-ма вече са проверени.

Това заяви изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) Борис Михайлов в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Според него българският данъкоплатец е станал по-лоялен и коректен. 

"Към 17 март са събрани 6 млрд. и 400 млн. лв. от приходи. ДДС-то е събрано в рамките на 211 млн. лв . повече от същия период на миналата година. Българският данъкоплатец е станал доста по-лоялен  и коректен", допълни Михайлов.

 
"За 2022 г. приходите на агенция "Митници" бяха рекордни, близо 13 млрд. и 400 млн. лв., което дава над 42% принос в държавния бюджет. За първото тримесичие на 2023 г., приходите са с 500 млн. лв. повече от същия период за миналата година", коментира директорът на агенция "Митници" Павел Геренски. 

Павел Геренски

 Павел Геренски
 

"Чадъри може да е имало някога, но сега няма. За първи път "Лукойл" внесе корпоративен данък от 2007 г. Ако е имало чадър, то не е по наше време", заяви шефът на НАП. 

"По отношение с борбата с корупция в администрацията, политиката на агенция "Митници" е нулева толерантност и пълна откритост. Митническата администрация започва да работи все по-добре", увери Павел Геренски. 

 
"Капитан Андреево е нарицателно за митнически пункт. За миналата година там са обработени почти 1 млн. превозни средства. Благодарение на мерките, предприети там, работата на колегите се подобри. Там бяха разкрити редица канали за трафик на тютюневи изделия", каза още той. 

"Митницата в София е с най-висок обем на събираемост", заяви Геренски. 

"23-ма българи с имоти в Дубай са проверени. Има четири ревизии, по едната от тях още чакаме информация. Засега са установени около 100 хил. лв., които трябва да се съберат", разкри Борис Михайлов. 

"Скоро ще имаме пълния списък на българите, които имат имоти в Дубай. Някъде около 200 души са по неофициална информация", каза още той. 

"Стартовата заплата на митническите служители наистина е ниска. Това създава проблем за администрацията. При по-високите длъжности заплатите се изравняват. Тоест след натрупване на стаж, служителите получават по-добри заплати", коментира Павел Геренски. 

"Относно сивия сектор, администрацията работи по улесняване на бизнеса и повишаване на активността на осъществявания контрол", каза още той. 

"В НАП корупция е имало. Винаги е имало и ще има и в бъдеще. Въпросът е да я намалим доколкото може", категоричен бе Борис Михайлов. 

"Искаме да направим нова дирекция за криптовалутите. Крайно време е да я направим. Регулациите в Европа се очакват чак през 2026 г., но ние трябва да ги изпреварим", обяви още той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Правилното заглавие на поредния буламач е

Правилното заглавие на поредния буламач е

22.03.2023 | 12:41

Чиииииифути нагли номади интернационалисти докопали се до Българският паспорт са собственици на имоти във Дубай Няма как Българин със минимална заплата да инвестира във имоти у чужда държава Българина е по скоро националист а не интернационалист номад защото си има Родина

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?