Следвайте ни

2 в 1: Лачени хотели пуснаха оферти „home office”

viber icon

Нова пазарна ниша пробват родни хотелиери във време на пандемия. Те започнаха целенасочено да предлагат пакети „home office”, тоест идеални условия за работа, докато сте на хотел. Офертите включват високоскоростен безжичен интернет, оборудвани компютърни зали, ако сте без лаптоп, наличие на принтери и друга канцеларска техника в обособени зони. По стаите, които временно ще играят ролята на офиси, са оставени безплатни чай, кафе и сокове. След приключване на работните задължения гостът може да ползва фитнес, сауна или да направи разходка в планината. Важен детайл е, че децата се поемат от аниматори и се забавляват в детските кътове, докато мама или тате провеждат важни телефонни разговори и правят конферентни връзки.

Хрумката е на 5-звезден хотел в Банско и се рекламира от началото на лятото. Иновативното решение обаче бързо се възприе и от други играчи в бранша, но предимно по планинските курорти. Специални пакети  „home office” предлагат и други хотели в Добринище, като наемът на студио за двама и в двата хотела минава 110 лева с включени обилни закуски. Във винарска изба с хотел край Карлово пакетът е едноседмичен. 

Покрай кризата с COVID-19 българите се научиха да работят успешно от разстояние и туристическият бизнес използва това. Досега обаче „home office” се възприемаше буквално като отмятане на служебни задължения от дивана вкъщи. А сега е две в едно - хем работиш, хем почиваш. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?