Следвайте ни

1500 лв. на година е непосилна такса за гумаджиите

viber icon

Милко Шопов е в бизнеса от 22 години. Работилницата му се намира на ул. "Волга" под кооперацията, където живее, а тя пък е построена на мястото на старата му къща. Ползва под наем и гаража на съседите, където може да вкарва колите. 

Често обаче му се налага да сменя гуми на улицата пред работилницата си. За да работи спокойно, е поискал да плаща служебен абонамент за паркомястото отпред. Цената обаче се оказала сериозен разход - над 1500 лв. на година, и той се отказал.

“Ако има възможност да плащаме за местата пред вулканизаторите си на преференциални цени, ситуацията ще се облекчи”, коментира той. Обсъждал го е и  с други свои колеги, които стигнали до идеята да се срещнат с представители на Общината, за да коментират възможността. Още повече че в момента в Пловдив има около 150 работилници за гуми, като 60-70% от тях работят на улицата или на тротоара, допълва Милко.

Той знае, че може да използва тротоара, ако от него остане метър и половина за преминаване. В неговия случай, за съжаление, това е невъзможно, защото целият тротоар е широк 1,80 метра.

Преди 10 години той получава всички нужни за дейността си документи, редовно сменя касови апарати и спазва всички изисквания. Откъм документация е напълно редовен. Така че недоумява защо трябва да има проблем с дейността му, след като е изпълнил всичко, което се изисква от него. Смята, че има атака на големите в бизнеса, които целят да затворят малките и да вземат клиентите им. "Аз съм в работилницата си всеки ден и нося отговорност за всичко, което правя - категоричен е Милко. - Докато при големите трима работят по една кола и накрая кой да бъде търсен, ако нещо не е както трябва?!"

Майсторът е твърд, че не иска да сменя работата си, която върши с удоволствие, и не иска да работи за друг. Готов е да защитава интересите си - своите и на колегите. 

Ангелина Димитрова

Ангелина Димитрова

Редактор - marica.bg

Ангелина Димитрова е завършила Българска филология, има магистратура по Публична администрация и специализация по Журналистика. Била е съдебен репортер и редактор в "24 часа“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?