Следвайте ни

150 деца, лишени от родителска грижа, получават хранителни продукти и учебни пособия

viber icon

Веригата магазини T MARKET и компанията собственик “Максима България”, доказваща се  ежедневно като отговорен играч на бизнес сцената, правят пореден жест и дарение за деца, лишени от родителска грижа.

T MARKET обяви, че осигурява хранителни продукти и учебни пособия за 150 деца. Партньор в реализацията на тази добра идея на разрастващата се верига е НФ „Свети Никола“ - неправителствена хуманитарна организация, която работи с над 38 домове за сираци.

“За нас, като социално отговорна компания и най-вече като хора, е изключително важно да подкрепяме най-уязвимите. За първи път в историята, учебната година започна в условия на извънредна епидемична обстановка. Първият учебен ден е ново начало, предизвикателство и изпитание и  всички ученици следва да имат равен старт – особено във времена на криза. За съжаление, има много нуждаещи се, които не могат да си позволят необходимото. Затова ще направим така, че да помогнем поне на част от тях”, коментира Петър Павлов, генерален директор на “Максима България”.

Инициативата отразява дългосрочния ангажимент на компанията към грижата за децата и си поставя две основни цели – да допринася за пълноценното им израстване и да бъде полезна в грижата за тях. Веригата се стреми да допринася за по-пълноценния и качествен живот на тези, които се нуждаят най-много от подкрепа.

„Признателни сме на T MARKET, че за пореден път показват своята социална ангажираност и съпричастност към най-уязвимите деца и повярва в мисията ни да им осигурим щастливо детство.“ споделя Недка Младенова - изпълнителен директор на НФ „Свети Никола“.  

Подкрепата на деца в нужда за нас е възможност да преминем отвъд територията на ежедневната грижа за хората към грижата за деца в нужда, което напълно отразява ценностите на компанията. За T MARKET е важно тези деца да изживеят едно щастливо и безгрижно детство, каквото всяко дете заслужава.

Допълнителна информация:

T MARKET присъства на българския пазар от 2005 г., като за 15 години успя да се превърне в една от водещите вериги за хранителни стоки в България. Всяка година мрежата от магазини на компанията интензивно се разраства, а заедно с това се увеличава и броят на разкриваните работни места. Към момента за компанията работят над 2000 служители, превръщайки T MARKET в един от най-големите работодатели в България.

Веригата супермаркети е част от литовската MAXIMA GRUPE, която е лидер в търговията с бързооборотни стоки в Прибалтика.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?