49
Следвайте ни

140 младежи от Пловдив с шанс за митничари и ревизори

viber icon

Над 140 дипломирани младежи с висше образование могат да стартират кариерата си в пловдивската администрация през 2022 г. Те могат да станат социални работници и да извършват индивидуална оценка на хора с увреждания, да се трудят в Агенция „Митници“, както и да извършват финансов контрол или да отговарят за европейските фондове и международни проекти в Агенцията по заетостта. Тези, които изберат Бюрото по труда за своя първа работа ще имат възможността и да насочват безработните към подходящи за тях позиции. 


Свободни позиции има в  дирекция "Планове и разрешителни" в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“. Опции за първа работа има и в административния отдел на пожарната в града под тепетата, както и при метролозите. Това е възможно благодарение на програмата „Старт на кариерата“, по която може да се кандидатства от 4 до 29 октомври. 


Обявените свободни позиции в страната за централни ведомства и техните териториални подразделения са общо 1 918, информират от Агенцията по заетостта. Най-много са местата за чиновници в София – над 600, следвана от Пловдив и Варна с по над 140. В останалите областни центрове от възможността ще могат да се възползват между 20 и 65 младежи. В населени места извън областните центрове са разкрити близо 400 работни позиции в местните офиси на министерства и агенции.


Търсят се предимно висшисти,  завършили право (над 200), икономически, финансови и счетоводни специалности (над 100 от работните места), социални дейности (около 70). По-малко са позициите за чиновници, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия. Кандидатите трябва да притежават добри компютърни умения, а над 300 от младежите трябва владеят чужди езици.


Програмата „Старт на кариерата“ предоставя възможност на безработни младежи, завършили висшето си образование, в рамките на 12 месеца да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование. Условието е кандидатите да са на възраст до 29 години, ненавършени до 29 октомври 2021г., както и дипломата им за висше образование да съответства на посоченото от работодателя за заемане на работното място. Освен това те трябва да са регистрирани в Бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа  и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование. 


Документите за кандидатстване могат да се подават в Бюрото по труда или по електронен път на сайта на Агенцията по заетостта

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?