1553
Следвайте ни

13% от българите ще си позволят зимна почивка

viber icon

13 % от пълнолетното население на България оценява потенциала на зимния ни туризъм като добър, отчита представително проучване за нагласите на българите спрямо предстоящия зимен сезон и намерението им за почивка. Малко над половината от запитаните - 54,6 %, са на мнение, че българските зимни курорти отбелязват напредък и подобрение в предлаганите условия за туризъм, предаде БНР.


730 хиляди пълнолетни българи, близо 13 процента от анкетираните, заявяват, че планират поне едно туристическо пътуване или почивка през предстоящия зимен сезон. Намерението е средно за 6 дни ползване на туристическа услуга при бюджет средно 1 330 лв.. Най-голям потенциал за туристическия сектор към момента са  хората на възраст от 18 до 44 години.

На онлайн-среща на министъра на туризма Стела Балтова с представители на зимните курорти у нас стана ясно, че за ползване на ски-съоръженията няма да бъде изискван зелен сертификат. Предстои Здравният протокол за зимния туризъм да бъде съгласуван с Министерството на здравеопазването и окончателно утвърден до дни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?