Следвайте ни

12,2 млн. евро за бизнеса в граничните райони с Гърция

viber icon

Малки и средни предприятия от областите Хасково, Смолян, Благоевград и Кърджали ще бъдат подпомогнати с над 12,2 млн. евро. Средствата се осигуряват по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020 г. Партньор от българска страна е Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Финансирани са проекти на 36 фирми в областта на производството на хранителни продукти, тъкани, компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти, строителни изделия от неметални минерални суровини, събиране и рециклиране на материали, туризъм, култура, спорт, развлечения и здравеопазване.

Стойността на отделните проекти е между 300 000 и 600 000 евро, от които 65% субсидия и 35% собствен принос на кандидатите.  

Целта е да се повиши конкурентоспособността на малките и средни предприятия в пограничните райони на България и Гърция, като се стимулира растежът на нови и съществуващи фирми чрез разширяване на икономическата им дейност до нови пазари и продукти.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?