Бившата ТЕЦ "Въча" като декор за филм на ужасите

„Прахоляк, битови отпадъци, смрад, гъсти храсталаци, паднали дървета -джунгла. Място, удобно за престъпления” - така живеещите на ул. „Кичево”  44 -52 описват съседния терен, където преди години беше съборена старата ТЕЦ „Въча”.

В подписката до кмета на район „Южен”  жителите от ул. „Кичево”, блок 166,  Митко Тагаров, Румяна Митева, Нонка Чалъкова и други техни съседи напомнят, че преди време, когато по тяхно настояване  руината най-после беше бутната, от Община Пловдив са обещали да благоустроят междублоковото пространство, като направят парк.   

"Теренът на ТЕЦ "Въча" не е общинска собственост, а е на НЕК", каза кметът на "Южен" Борислав Инчев. Той обясни, че  на това място трябва да се изгради продължението на ул. "Никола Карев" с изход на "Пере Тошев". Пътната връзка е  предвидена по план още през 1984 г., но теренът е в съсобственост с ЕVN. Направено е геодезическо заснемане и се чака Община Пловдив да одобри проект.  Проблемът на живеещите на ул. "Кичево" 44-52 ще се реши, след като се построи пътят, каза Борислав Инчев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?