Бивш министър проговори за Баневи! Ако се разприказват...

Прането на пари е едно много сложно за доказване престъпление. Там парите са получени от престъпна дейност, след което са осветлени. Ще бъде много тежка доказателствената дейност. Не завиждам на колегите от прокуратурата, надявам се да са сериозни. Този случай е емблематичен за прехода. Това заяви в ефира на"Събуди се" Антон Станков - бивш министър на правосъдието (2001 - 2005 год.) за задържането и обвиненията срещу Николай и Евгения Баневи.

Този казус върви в два плана. Юридическият въпрос е "Защо" - тепърва ще подлежи на доказване. Политическият въпрос е - "Защо сега". Тук отговор не мога да дам, но стои. Дали наистина преразглеждаме прехода и търсим справедливост или по-скоро става въпрос за възмездие. Може да се окаже и, че си играем просто на стражари и апаши", заяви Станков.

"Ако Баневи решат да говорят, ще е доста интересно. Много притеснени са, то е видно. Ако сътрудничат на прокуратурата, може да получат и съдействие от тяхна страна (на властите)", заяви бившият правосъден министър и добави, че все пак е много рано към този момент да се говори за присъда.

"Ако това е целенасочено усилие на държавата, би било много добре. Ако е едно участие на държавните органи в конкурентни борби на бизнес терен, тогава не е добре", заяви той и добави, че историята на Баневи може да се окаже много лична.

"При 7 обвинения и сериозни положени усилия от страна на прокуратурата, много неща трябва да излязат", завърши Станков.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?