Бистрим що е то айляк и защо ни очарова

Що е то айляк и с какво очарова тази жизнена философия не само българите, но и европейците. По тези теми ще дискутират днес последователи и любители на тази специфична философия за живота. Обсъждането е от 14 до 16 часа в  читалище "Младост 1983", което се намира в блок 13 на ЖР "Тракия". 

Дискусията дава старт на първия етап от осъществяването на проекта "АЙЛЯК ПАРАД" на Фондация "ЖАР театър-изкуство-култура", който е част от официалната програма на „Пловдив-Европейска столица на културата 2019“. Участниците ще обсъждат и по какъв начин може да се визуализира светогледът, наречен айляк. Ще бъдат разказани интересни "АЙЛЯК" истории от близкото и по-далечно минало, също и спомени за някои истински майстори на "АЙЛЯКА".

Подобни дискусии ще се проведат и на още няколко места в Пловдив до края на април. Следващата среща ще е в народно читалище "Възраждане 1983" - Старинен Пловдив на 19 април от 17.30 часа. Дискусиите ще са отправна точка при оформянето на конкретната визия и съдържание на парада, който ще се състои на 4 май догодина на Главната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?