Подай сигнал

„Билд“ влезе в Столипиново, след като 5 роми изнасилиха германка

Пловдив

от ГАБРИЕЛА ЛАЗАРОВА 19402 прегледа 0

Зверското изнасилване на млада жена в гора край град Мюлхайм ан дер Рур в Северен Рейн-Вестфалия преди два дни потресе цяла Германия. Извергите са петима роми от Столипиново на възраст между 12 и 14 години, които са срещнали жената в центъра на града със 170 000 жители и са я влачили до близката гора, за да се изгаврят с нея.

По този повод най-тиражният вестник в Европа „Билд“ публикува специален репортаж от пловдивския квартал.

Предполагаемите извършители са пристигнали от България в Германия със семействата си. Те идват от Столипиново. Хората живеят в затънали в мръсотия и боклук жилищни блокове. Безработицата там е 90%. Дори и полицията едва ли се осмелява да влезе в квартала. Хората са оставени сами на себе си.

Ремзи А. Казва пред вестника: „Пловдив е лайно. Задушаваме се в боклука. Децата ни са болни, правителството нехае. Ясно е, че всички ние искаме да отидем в Германия".

"36 градуса e, a миризмата на гниеща плът прорязва въздуха. Пред бетонните блокове децата играят в мръсни дрехи сред боклука, търсейки остатъци от храна. Малко момче яде старо парче хляб, което e единственото му ястие. Името му е Рамадан на пет години. Намерил е хляба до разложен труп на овца.

Част от Столипиново се нарича от местните „Дортмунд“. Причината е, че хиляди прекосяват 2 100 километра, за да намерят работа там или поне да получат детски помощи и обезщетения. Все пак всеки, който се регистрира като постоянно пребиваващ със семейството си в Германия, има право на детски надбавки съгласно европейските закони. Това буди алчност сред най-бедните от бедните" - пише Bild.

39-годишен безработен баща на шест деца казва пред вестника:„Имам голямо семейство и наистина искам да отида в Германия. Има много помощ за всички деца там".

Ромското семейство на мъжа живее в панелен блок. Наоколо: счупени прозорци и отворени електрически кабели, а купчината боклук в задния двор е висока метър. На бетонния под в банята на семейството е поставена кофа, която служи за тоалетна. Студената вода за къпане идва от стар маркуч, който стърчи от стената.

Безработната фамилия не може да си позволи повече. От българската държава бащата получава 250 евро социални помощи и детски надбавки. „Просто искам да отида в Германия. Там има много пари за нашите деца“ - казва мъжът.

Ако семейството се регистрира в Германия, би получило 1263 евро за шестте си деца.

В бедните райони на Пловдив се формира индустрия на бедността. Непрекъснато от там тръгват автобуси до Германия (билетът е 50 евро на човек). А за всички, които отиват в Германия и се нуждаят от помощ за преводи на документи, молби за обезщетения за деца и др. се грижи Юсуф Дене. На края на Столипиново, в бял павилион, 50-годишният бивш боксьор предлага на сънародниците си всичко, от което се нуждаят за да тръгнат за Германия. Пред BILD, Юсуф казва: "Ние подаваме заявления до властите, имаме формуляри, продаваме и билети за Германия".

Коментари


Свинята си прави сама свинщината. И хората от Столипиново да не си стягат куфарите вече. Пари няма в Германия. Детски надбавки няма. Пари само за работещи от поне 3 месеца. От 01.07.2019 е в сила закона, както и увеличението с 10евро.

Меркел ги събира отрепките мангали ако може всички цигани дасе изселят там без право на връщане

Единствения начин да се отървем от тая пасмина наречена ромски етнос е да избегат от България иначе загиваме и като народ и държава

"Пловдив е лайно,общината нехае,36 градуса мирише" Ми как няма кати си мятат боклука от терасите и където сварят.Чистота с камиони извозва боклука и дезинфекцира контейнерите с хлор,това е гнусно племе....не подлежащо на интеграция и социализация....Чакащи всичко наготово и с идеята че всеки им е длъжен... Управляващите са виновни,щото ги ползват за електорат...

Хареса ми коментара на колегата със ,,въпросите "към Билд.Крайно време е на ЗАПАД да разберат каква ИЗМЕТ МЕРКЕЛ ПРИБИРА и понеже е ,,много гостоприемна "БЪЛГАРИЯ със най-голямо удоволствие ЩЕ ВИ ГИ ДАДЕ ВСИЧКИТЕ.Хайде сега да видим КАК ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРАТЕ , КОГАТО НЕЖЕЛАЯТ ДА РАБОТЯТ , ДА СЕ УЧАТ , ДА СПАЗВАТ РЕДА И ЗАКОНИТЕ , КОГАТО СА АГРЕСИВНИ И НАГЛИ и дори във ,,царски палат да влезнат , ПАК ЩЕ ПОТЪНЕ ВЪВ МРЪСОТИЯ.Единствено което ги интересува са ПОМОЩИТЕ , ГОТОВИ ПАРИ БЕЗ ТРУД ПАДНАЛИ ОТ НЕБЕТО.Сега да видим колко СТЕ КАДЪРНИ , може за съдействие да се обърнете към ЕВРОРОМА или към БЪЛГАТСКИ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ.

Нашите родители цял живот плащат данъци и такси и на края 250 лв.пенсия а тая измет без да работи и той и цялото му котило от моите данъци 500 лв. Освиенцим.

Защо " Горкият " циганин не каза нито веднъж , че иска да отиде в Германия да работи а постоянно повтаря , че там има много помощи . Кой тие длъжен на теб бе нищожество долно , кой ?! Нямат ли образование до 12 години - кастрация . Имал 6 деца ?! А ми защо ги създаваш като си некадърен да ги отглеждаше ме помияр ?

Помогни сисам ,да ти помогне господ! Не може да живееш без да се задължаваш с правилата на обществото и да искаш то да те издържа!!! А тези които говорят че държавата не им помага,трябвс да знаят че това са наши пари.Да ги видя дали те ще извадят лични пари за подпомагане на този етнос.

Ах, милия баща на 6 деца. Той само 500 лв помощи получавал. А колко българи се бъхтят цял месец и плащат осигуровки и данъци дори за по 500- 600 лв....?!?!? Паразити мръсни

Крайно време е ЕС или ООН да се вземе на ръце и дда се потърси земя и да се помогне тоя етнос да си направи държава. Да помогне цялата световна общност. Има къде. В същото време не може да се задължават страните да изхранват етност който не желае да учи, да работи и в същото време да се размножава и да създава напрежение навсякъде по света.

Паразити.Всичко унищожавате. Неподлежащи на никаква интеграция човекоподобни индивиди.

Столипиново е голям квартал на Пловдив и баш в центъра на България. Отговорността за Столипиново не е на Индия или на Германия, а на България. Това е българска територия, пловдивска, но там кметът, властта, държават ги няма. Отсъстват. Там се раждат скотове, живеят като животни в скотски условия и израстват без култура, училище, нормални битови и човешки условия, да не говорим пък за равен старт. Столипиново е люпилня за изроди, които не са чели Достоевски, не се секнат в носни кърпички и всъщност няма какво да губят. Те дори в затвора да са, горе долу е все тая - не са живели при по-добри условия, нямат вещи и дори мечти, нямат нищо. Ако си роден и израстнал в боклуци, хранил си се с боклуци и всеки гледа на теб като боклук, и накрая правиш нещо, което е нормално за теб - държиш се като изверг и скот, изнасилваш, грабиш и убиваш, кой е виновен, че не уважаваш законите, правилата, не пееш в хора, не си отличник и не почиваш на Халкидики, четейки в шезлонга Нешънъл Джиографик, докато отпиваш от джин-фиса си? Аз ще ви кажа - ние българите. Но от всички българи най-най-много нашия кмет, който не е израснал в Столипиново и си пие джин фиса на Халкидики в момента. Нищо не пречи Община Пловдив да чисти и поддържа Столипиново така, както моя квартал.

Цигани долни,излагате ни ,мамка ви мръсна долна и боклуци,да измрете всички

ТОВА НЯ Е БЪЛГАРИЯ ТАМ ЩЕ ГИ ОСЪДЯТ ..МАКАР МЕРКЕЛ ДА ГИ ПРИЮТИ ВСИЧКИТЕ .ЕДИН ДА НЕ ОСТАНЕ В БЪЛГАРИЯ

Живеят така защото така им харесва. Държавата да не би да е дала или помогнала повече на мойте или вашите родители. Ние така ли живеем? Ама така е по лесно. Ето на ние сме цигани, бедни сме, гладни сме, помогнете ни! А ЦИГАНИН да работи! Ади де.

Тиквата да не се пъчи а да вкара тази бандитска циганска измет в затвора.

Те са мързеливи неграмотни. Кой би наел тези хора които от 50 години сам от помощи и кражби живеят.

Много се дразня на думата ром!Какви роми??ЦИГАНИ!А пък що се отнася за германците просто нямам думи!Хитлер сигурно се преобръща в гроба!

Циганите никъде не се интегрират.Във всяко стадо има мърша,но като циганите от Столипиново никъде по света няма.Е,освен в Индия- откъдето са всъщност.Но и там са най- низшата каста.Мундари.

Господин репортер как разбрахте че са роми. И са най вече от столипиново вчерашните новини бяха други явно и ти си нацист нищо повече

Абе германци язък,че ви винаги съм ви смятал за умна и дисциплинирана нация.Какво направихте бе тъпанари.Поканихте цялата измет на света,а сега ревете.Сега ще разберете,че от паразити не могат да се родят пчели.

Политкоректни ислямизирани шваби,взимайте си ги всички мангали при вас и си ги разселвайте където ви е кеф!Абсолютно всички си ги взимайте,гледайте ги,хранете ги,галете ги,прегръщайте ги,целувайте ги,в замяна те ще ви пребиват,убиват,ограбват,ще ви ебат жените и т.н. Щото нали ние сме диваци,от 3-тия свят,расисти и т.н Действайте!!!

Защо не зададохте и няколсо въпроса към т.н."роми" : 1.Блоковете ,в които са настанени, са били нормални и кой ги е стопанисвал и направил такива ? 2. Буклиците се изхвърлят и защо след един ден купчината отново става огромна 3. Безработни са, но търсят ли работа и какво могат да работят ? 4.Защо не пращат децятя си на училище? 5. След като България е виновна за лошото им състояние и поведение, защо в Германия не се държат ,като хора и защо не се "интегрират"?

Преди да пишат така не се ли замислят, кой е направил този боклук? Чисти се редовно и пак сами се закриват с боклук! И всички в БГ са равни пред държавата, така че не получават по-малко от българите! Бедна страна р България, това е!

А не са ли се замисляли да направят газова камера за такива изроди?