БФТ поздрави юношите за 3. място на Европейската отборна купа

Националите на България по тенис до 14 г. (юноши) се прибраха в София след страхотния успех на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия (Испания). Българските момчета извоюваха трето място в надпреварата с осемте най-силни отбора в Европа в тази възраст. По този начин България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. Освен това за осми пореден цикъл класирахме отбори на финалите на европейски първенства, което също се случва за първи път. 

Съставът на България е Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр. Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр. София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр. Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

Момчетата бяха посрещнати на летище София от вицепрезидента на Българската федерация по тенис Рангел Марков.

"От името на Българската федерация по тенис поздравявам отбора за големия успех. Това е доказателство, че инвестицията от страна на федерацията и усилията на децата и треньорите се възнаграждават. Тези деца са продукт на много успешната програма на Българската федерация по тенис "3Т - Тенис, Тийм, Талант", която прерасна в програмата "Новите шампиони". Този успех показва постигнати резултати и надграждане, показва устойчивата работа на федерацията и изключително многото усилия и качества - и на децата, и на техните треньори. Неслучайно и Адрияно, и Илиян, и Виктор получиха голямо признание от Международната федерация по тенис и бяха избрани да бъдат част от отборите до 14 г. на ITF, заяви Рангел Марков. 

Националният ни отбор до 14 г. се наложи над Хърватия с с 2-1 победи и спечели третото място на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия. На старта на финалите в Испания отборът от новите ни шампиони победи и Великобритания с 2-1. За да се класират на финалите в Мурсия, българчетата детронираха шампионите от миналата година – Русия, и разгромиха отбора на Австрия.

Световното първенство, за което българските национали си осигуриха участие с успехите си, ще се проведе от 6 до 11 август в Простейов (Чехия).

На снимката от ляво на дясно: Христо Боянов - треньор на националния за момичета до14 г., Алекс Мартински - треньор на момчетата, Адрияно Дженев, Виктор Марков, Илиян Радулов и вицепрезидентът на БФТ Рангел Марков

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?