Подай сигнал

Без защита от мълнии: Европа ни прецака с новото саниране

България

от Илияна Караланова 1291 прегледа 0

Инж. Марин Младенов

В правилата на „Региони в растеж 2014-2020“, по която в момента се финансира санирането на сгради, няма изискване за мълниезащитни инсталации, както беше по Националната програма за енергийна ефективност. Това посочи инж. Марин Младенов, специалист по строителен надзор. По думите му противоречието между актуалната наредба за мълниезащита и условията по европрограмата бърка директно в джоба на собствениците. Ако имат желание и средства, те могат сами да си поставят необходимата инсталация. Никой обаче не го изисква от тях.

"Няколко наскоро санирани сгради у нас вече имат акт 16, без да разполагат с мълниезащита. Тези строежи бяха приети от ДНСК, която е наясно с това изменение", обясни инж. Младенов.

Коментари


Досега няма сграда паднала след удар от мълния.

Тоя с Еврогейовете...излизал ли е да види Как се санира в Европа или вярна сляпо на лъжите български? Еврогейове ...а руско...гейове?...каква е тази омраза и плюване?!

Хайде Пак Европата виновна?! А висяли ли сте в Европа Как се санират стари сгради? Че и слънчеви батерии монтират на покрива до гръмоотвода...ама ката стане една...българска икономия..излиза скъпа! Човешки животи!

еврогейовете като са тъпи и вие ли трябва да сте