Подай сигнал

Бетонни блокчета барикадират граждани в Кършияка

Пловдив

от Адриана Георгиева 1112 прегледа 0

Ако трябва спешно да дойдат бърза помощ или пожарна, няма как да паркират пред входа

Бетонни блокчета спират достъпа на линейки и пожарни коли до жилищен блок в Кършияка. За това сигнализира в „Марица“ Иван Минков, който живее в блока на улица „Пантелей Генов“8.

„Миналия месец от Общината дойдоха и сложиха колчета до сградата ни на „Пантелей Генов 8, за да спрат достъпа на колите до мястото определено за зелена площ“, каза Иван Минков пред репортерите на „Марица“. На следващата седмица по решение на общинарите отишли работници и поставили още две антипаркинг колчета. Точно тези две колчета са излишни, тъй като спират достъпа на линейки, пожарни и всякакви коли до входа на сградата.

„Ако се случи инцидент и трябва спешно да дойде бърза помощ или пожарна, няма как да паркират пред входа, тези две бетонни блокчета са напълно излишни“, оплака се господин Минков.

Жителите от блока на „Пантелей Генов“ 8 и съседните сгради събират подписка, за да бъде входирана жалба в Община Пловдив.

„Искаме да се премахнат двете бетонни колчета, за да имат достъп при спешни случаи. Също така ще имаме и молба да се направи тревна площ и детска площадка“, заяви млада жена от въпросния адрес. Тя допълни, че живее в блока повече от 30 години и по проект на заграденото от бетонни блокчета пространство е място за градина, но там има само чакъл и камъни. По думите й, проектът никога не е бил осъществен, защото там зеленина не имало.

„Молим да се направи градина и малък паркинг за 6 или 7 автомобила, както си е по проект“, каза още пловдивчанката.

„Щом улица от „Пантелей Генов“ искат да се махнат тези две бетонни блокчета, ще изпратим екипи, за да ги отстранят, за да се изпълни желанието на гражданите“, каза Лариса Кътова, временно изпълняваща длъжността на кмет на район „Северен“. Те добави, че вече се работи по въпроса и за осъществяване на проекта за тревната площ.

Коментари


"Барикадират" идиотите с колите , които минават през алеята..