Подай сигнал

Белият дом огласи резултатите от срещата между Тръмп и Путин ВИДЕО

Свят

от Марица вест. 650 прегледа 0

Белият дом огласи резултатите от срещата между Тръмп и Путин ВИДЕО

Американският президент Доналд Тръмп шеговито предупреди руския си колега Владимир Путин да не се намесва в американските избори, пише Блиц.

Това се случи преди двамата да влязат да разговарят на четири очи в Осака, където се провежда срещата на Г-20, съобщава „Ройтерс“. Очевидно Тръмп намеква за скандала, довел до двегодишно разследване за намесата на Кремъл в изборите, при които той стана президент на САЩ.

Попитан от репортери дали ще повдигне темата по време на срещата си с Путин, Тръмп отговори: „Да, разбира се“. След това той се обърна към Путин, за да му каже два пъти да не се бърка в изборите, сочейки с пръст към него.През цялото време руският президент се усмихва докато преводачът му предава думите на американеца.

След това двамата лидери влязоха на срещата.

Тя приключи преди минути.

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин са обсъдили ситуацията в Иран, Сирия, Венецуела и Украйна. Това се казва в заявление на Белия дом, разпространено в петък след края на срещата между двамата лидери в кулоарите на форума на Г-20 в Осака.

В съобщението се отбелязва също, че президентите са се съгласили, че подобряването на отношенията между Москва и Вашингтон отговоря на интересите както на двете страни, така и на целия свят. „Двамата лидери се съгласиха, че подобряването на отношенията между САЩ и Русия отговаря на взаимните интереси и интересите на целия свят“, се подчертава в документа. „Президентите се съгласиха, че двете страни ще продължат дискусиите за моделите на контрол над въоръженията на XXI век, които, както по-рано заяви президентът Тръмп, трябва да включват Китай“.