Бегом в кухнята! Лесна торта с шоколад

1 опаковка готови бели блатове за торта (три блата)
1 бурканче течен шоколад (350 - 400 г)
400 г заквасена сметана
бита сметана за украса (или пресни плодове, кокосови стърготини, ядки)
 
Смесват се сметаната и течният шоколад. Блатовете (не се сиропират) може да се срежат наполовина (ако желаете тортата да има повече слоеве, но в такъв случай предвидете по-голямо количество крем). Започнете да подреждате тортата, като редувате блатовете със слой от получения крем. Накрая тортата се намазва отгоре и отстрани с остатъка от крема. Украсява се с шприцована бита сметана, ядки или пресни плодове според вкуса и фантазията.
Тортата се прибира в хладилника за няколко часа.
Да ви е сладко!

Източник: За жената.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?