Бедствие! Ураганен вятър удари Монтана, щетите са... СНИМКИ

Есента започва с големи поражения от първите силни ветрове за сезона. Много дървета са били изкоренени от стихията в Монтана, съобщава BulNews.bg.

Днешният ден е с обявен жълт код за опасно време от националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Синоптиците се оказаха прави в предупрежденията си и в почти целия Северозапад духа ураганен вятър. Към момента най-големи поражения е причинила бурята в Монтана. Там няколко дървета са били съборени от силните пориви, като има и затисната кола.
Инцидентът е станал днес в жилишен комплекс „Младост” в областния град. Голямо дърво е било изтръгнато от земята и се стоварило точно върху паркиран до блок 40 автомобил „Опел Астра”. Колата е със счупено предно стъкло и огънати ламарини.

Голямо дърво е паднало и в двора на детска градина „Калинка”. То е огънало оградата на забавачката и се е надвесило напречно на улицата, като е блокирало движението на автомобили.
Не само дървета обаче са били повалени от стихията. Огромен билборд е огънат и съборен на тротоара, точно пред автомивка „Корнер”. Цяло чудо е, че никой не е минавал в този момент от там.

Към момента няма данни за пострадали хора по време на стихията в Монтана.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?