Бащата на убитото бебе: Местан не спря на знак "Стоп"

Видях „Фолксваген“-а, можех да спра, но прецених, че ще той спре на знака „Стоп“, не очаквах да продължи. Това казал пред полицаите и на близките си Юсеин Ахмед Т., водачът на лекия автомобил „БМВ“, който се сблъска с колата, управлявана от Лютви Местан.

Спрях на "Стоп", това пък коментира пред болницата в Кърджали Местан, съобщиха от rodopi24.

При зверската катастрофа загина 6-месечно бебе. Съпругата на Юсеин е в безсъзнание, има мозъчно-черепно травма. Настанена е в хирургията на кърджалийската болница за операция. По-голямото дете на семейството, на 9 години, също е в болницата в областния град. Юсеин Ахмед се е отървал със спукан прешлен.

„Извършваме оглед, събираме доказателства“, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, уточнявайки, че прокуратурата ще приложи равна мяра в случаите, при които се причинява смърт по непредпразливост.

Лютви Местан е задържан за 24 часа. Той не се ползва с имунитет, тъй като той не е регистриран в ЦИК като кандидат за евродепутат, така че няма пречка за неговото задържане, посочи Арнаудова. Към този момент обаче решението за задържане на Лютви Местан е на МВР, защото не са приключили разпитите.

"Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там", това коментира пред камерата на бТВ Лютви Местан.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?