Басейните в Хисаря отварят в Деня на детето

Всички открити басейни в Хисаря отварят на 1 юни.  Те са поне десет,  като в това число се включват и басейните във ведомствените бази. Изборът за туристите варира от плажуване в модерен  плаж с басейн,  шезлонг и бар с напитки и сандвичи, до уикенд или почивка в баровски хотел, където освен басейн се предлагат други водни процедури, допълващи възможностите за релакс, съобщиха от Туристическия информационен център в Града на императорите.

Хората от Пловдив и региона, които предпочитат плаж до няколко часа на ден, най-често избират „Ди Аква” и „Извора”. Първият се намира на входа на Хисаря откъм Карлово, а „Извора” е близо до  прочутата Южна порта Камилите. И два обекта са построени преди няколко години, обстановката е много приятна, а водата - минерална и кристално чиста.

Цената на билетите миналата година беше от 8 до 12 лева за събота и неделя.

Ако има свободни места в момента, добър вариант за плажуване е басейнът на хотел „Аугуста”.

Баровските хотели „Хисар” и Сана Спейс”  също откриват сезона на 1 юни. И двата обекта предлагат за своите гости много повече от плаж в неделя. Затова и цените за посетители, които не са гости на хотела, през последните години скочиха. През уикенда например да посетиш басейна на хотел „Хисар” ще ти струва около 25-30 лева.

За жалост на много пловдивчани и хора региона и тази година няма да отвори Градският плаж в Хисаря. Обектът е общински, ала две лета е под ключ. Съдебните спорове по процедурата за отдаването му под наем продължават и той ще остане затворен и това лято. 

Басейните с натурална минерална вода останаха само в Централния плаж на  Баня. Добре поддържани зелени площи с дървета, които хвърлят естествена сянка, възможност на децата да играят на воля правят плажа на Баня привлекателен за млади семейства с деца и за тийнейджъри.

Целогодишно в Баня работи откритият басейн на хотел „Царска баня”. Цената на билета е 12 лева през всички дни. От края на април е отворен и басейнът на хотел „Строител”, цената е 10 лева за възрастни и 5 лева за деца.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?