Баня с надпис като Холивуд СНИМКИ

Надпис „Баня” като „ Холивуд”  грейна в курортното градче под Балкана. Местни и туристи вече направиха първите си снимки до него за спомен.  Кметове на съседните села и приятели на кмета на Баня Стамен Гешев вече го приветстваха за инициативата.  Баня единствено населено място в Карловска община, което се украси  с такъв надпис. Буквите от бяла мозайка в идеални прави линии са излети върху малък изкуствен хълм , издигнат  в красива градина между входа към Баня и кметството. Той бе подготвен от преди година, а изчакването бе  насипът да стане здрав и устойчив.

 Пред хълма с надписа вече еоформена цветна градина, а до него  скоро ще бъдат издигнати пилони, от които ще се веят знамената на Баня,  България и Европейския съюз.

Средствата за изграждането на красивото съоръжение са от скромния бюджет на кметството. Стамен Гешев успя да изгради  още един красив кът в Баня. В най-оживената търговска част на градчето  бе монтиран красив бял фонтан, тревата около него  бе подновена, а  саксии с пърсти цветя ще красят  окастрените дървета, докато короните им се оформят отново. Пламен Савов, който има свои търговски обекти край градината с фонтана, вече се ангажира с поддържането на тревната площ. А първите туристи и почиващи за сезона  се сетиха за старото поверие и хвърлиха  монети във фонтана, за да се върнат отново в Баня.

Само преди по-малко от месец  по проет на читалището и кметството на площада в Баня бе изградена красива пергола, под която има и пейки за отдих. Стамен Гешев се зае с разкрасяването и озеленяването  на Баня още преди да бъде избран за кмет. Сега той успява с малко средства, но добре изпълнени инициативи да предаде на Баня красив курортен вид.

снимки: Цветана Георгиева

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?