Подай сигнал

Бандата на убития Петър многократно обирала фермера Димитракис

Регион

от Георги Василев 1800 прегледа 0

Бандата на убития Петър многократно обирала фермера Димитракис

Убитият Петър Гаджанов и неговите съучастници многократно са обирали 60-годишния фермер от кипърски произход Димитакис Пирилис. Това заяви на брифинг преди минути окръжният прокурор Румен Попов.

По думите му загиналият е с 14 осъждания, има присъда за кражба на коне и крави от фермата на кипъреца, лежал е 7 години в затвора и е излязъл на свобода през 2017 година. Другият замесен е прекарал 4 години зад решетките.

Пирилис е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата, повдигнато му е обвинение за умишлено причинена смърт при управление на МПС. Законът предвижда наказание от 10 до 20 години „лишаване от свобода“.

Припомняме, че тримата роми пристигнали с каруца в имота на Пирилис. Това е станало около 1 часа през нощта в неделя. Те носели със себе си коса, други сечива и земеделски уреди, за да могат да косят люцерна или да извършат кражба на крави.

Апашите били забелязани от собственика на фермата, който се е качил на товарния си джип е започнал да ги гони. Уплашени крадците са се разбягали в различни посоки.

Минута по-късно Пирилис настигнал Петър и директно го блъснал с автомобила, като го убил на място. След това със запалени фарове опитал да открие другите апаши, но не е успял, защото те се били скрили.

Според показанията на един от свидетелите, кипърецът се е върнал при убития и е започнал да прави кръгови движения с джипа около трупа.

„Не е ясно дали е имало повторно прегазване – това ще стане ясно след извършването на огледа и изготвянето на комплексните експертизи. Засега можем да кажем, че по джипа има биологичен материал от прегазения“, коментира окръжният прокурор Румен Попов.

Другите две лица са задържани – те също са многократно осъждани.

Коментари


Циганите не са хора! Това само Хелзинският комитет не го разбра

Хора трябва да се помага на семейството на фермата. Бай мангау са задружни. Трябва да се съберат хора като в Габрово. Да жънем ромео наред.

А какво да направи този земеделец . Да гледа как му крадат труда ли ? Да се пусне .

Така се прави ! Браво адаш,показа на нашите политици как се действа !!!

Пуснете човека. Сам се е наврел под джипа.

Да беше ги прегазил и заровил и останалите циганьори!