Следвайте ни

Зверство: Изхвърлиха кучета в клетки на сметището СНИМКА 18+

viber icon

Снимки на бездомни кучета, затворени в клетки, шокираха самоковци. Мястото, където са изхвърлени животните, е площадката, намираща се на Регионалния център за отпадъци, съобщи „Самоков 365“.

Грозните кадри се появиха се във фейсбук групата „Забелязано в Самоков“.

От общината предвиждат да се обяви кампания за доброволци, които да съдействат за решаване на проблема с бездомните кучета. Сключен е договор с доктор за обработка на кучета, като до момента основно се разчиташе на доброволци, които да ги хващат и дават за кастрация, обезпаразитяване, ваксинация и чипиране.

Тъй като до момента това се оказа неефективно са закупени клетки, които са предназначени за кучета. Наети са също лица на граждански договор, които да ги залавят и поставят временно в клетката, докато бъдат закарани във ветеринарната лечебница.

Това вече е факт, като най-подходящо място за целта, според общинското ръководство, е асфалтовата площадка, намираща се на Регионалния център за управление на отпадъците. Причината да се спрат точно на това място е, че има 24 – часова охрана. Обектът разполага с видеонаблюдение и е достъпен за всеки, желаещ да се грижи за животните.
Възмутени самоковци коментираха, че това не е хуманно отношение към животните и подходът от страна на Община Самоков не е законосъобразен. От общинското ръководство обаче подчертаха, че ветеринарната клиника може да обработва по едно, максимум две кучета на ден.

По тази причина се налага да се осигури престоят на чакащите. Кучетата не престояват повече от 48 часа в клетката. През това време има определени хора, които ги хранят и се грижат за тях.

Все още от Общината срещат затруднения със желаещите да се занимават с тази дейност и по тази причина обмислят да направят призив за съдействие от страна на доброволци.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?