1553
Следвайте ни

Зверско убийство, жертвата се мъчила 30 минути

viber icon

Полицията издирва убиец в Казанлък, съобщава "Монитор".  „Работим по няколко версии, надяваме се скоро да имаме резултат, установена е самоличността на загиналия мъж, човекът има криминалистична регистрация, но тя е много стара и не е осъждан“, съобщи  началникът на РУ „Полиция“ в Казанлък Христо Петров.

Той потвърди, че рано заранта в петък, на 12 ноември в съседство с вход на блок 8 в жк "Изток" на Града на розите е открит труп на мъртъв мъж, който е бил без документи за самоличност.

Сигналът на телефон 112 е бил приет от дежурните в 5,16 часа, при пристигане на място полицаите установили, че смъртта е в резултат на черепно-мозъчна травма, предизвикана най-вероятно с тежък предмет.

Жертвата е на 53 години и живеела в съседен блок на квартала. Образувано е било досъдебно производство по член 115 от НК за умишлено убийство, случаят се наблюдава от старозагорската окръжна прокуратура.

На този етап няма данни в района да е имало пиянска свада, не е изключено извършителят да е познавал добре жертвата си и да го е причакал в тъмнината за саморазправа. В района на пръсти се броят охранителните видеокамери, търси се случаен свидетел, който да е чул или забелязал нещо, лаконично коментираха разследващите.

Блокът е на пет етажа и има три входа, в съседство са били паркирани автомобили на живеещи в района. Според съдебните медици мъжът е агонизирал поне 30 минути.

Преди малко повече от години в същия квартал бе извършено двойно убийство, на 15 юни 2020 година в апартамент 101 на 8-етажния блок 15 бяха открити телата на 44-годишният собственик Жельо Александров и наемателят му, 36-годишният украински гражданин Николай Стефанович.

И двамата са починали от множество прободни рани в гърдите, сигналът на телефон 112 подал докато агонизирал украинецът.

При пристигане на място криминалистите заварили двамата обитатели мъртви. Образуваното тогава досъдебно производство по член 116 ал.1 т.4 от НК все още не е приключено.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?