Следвайте ни

Зверска агресия над две сестрички в дом за сираци

viber icon

На жестока агресия са били подложени две деца от Центъра за настаняване от семеен тип в село Дрен, Радомирско.

Момичето и по-малката й сестричка живеят там от няколко седмици, но останалите обитатели постоянно ги тормозели. Децата не успели да се впишат в колектива, а заради пакетче със семки по-голямото е бито от две момчета от центъра, пише struma.bg. От жестоките удари по лицето и тялото му има синини и охлузвания. Според свидетел на инцидента двете сестрички са тормозени още от настаняването им, като им вземали храната.

„Тя беше взела пакетче семки, което струва 1 лв. Набедиха я, че го е направила без разрешение. След това започнаха да я удрят с юмруци по лицето и по тялото. Отделно това дете не може да се наяде от няколко дни, защото й взимат храната“, разказа свидетелят на случката. По думите му  битото момиче е викало за помощ, но и служителка на дома не се отзовала.

Сигнал за инцидента е подаден в полицията. По случая се вземат мерки, момичетата ще бъдат преместени в друг център, а побойниците ще бъдат настанени в  интернат.

В събота никой от ръководството на центъра не отговаряше на телефона.  От селото твърдят, че между децата, настанени там, често имало скандали.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?