Следвайте ни

Зловеща версия: Ето защо "Момина кула" погуби двете млади моми

viber icon

Зверската катастрофа, станала вчера до "Момина кула", преобърна живота нa 4 фамилии. Две са от село Вълкосел и две от село Абланица, община Сатовча.

На пътя Баничан-Господинци загинаха 15-годишната Силвиет Топова от село Абланица и 21-годишната студентка Айше Арнаудова от Вълкосел. Те пътували в лек автомобил Форд, управляван от Исабел Арнаудова от Вълкосел.

Исабел е в тежко състояние в гоцеделчевската болница, вчера претърпя животоспасяваща операция, при която е отстранен единият й бъбрек, има и сложно счупване на таза и други травми. Затова, днес очакват екип от столицата, които да транспортира младото момиче в столична клиника, съобщиха нейни близки. Пострадала е още и 32-годишната Зейнеп Топова от Абланица, маникюристка, която цяло село познава, пише struma.com.

Вчера денят на четирите момичета започнал прекрасно, уговорили се да пътуват заедно до Благоевград, хем да пият кафе, хем да свършат кой каквато работа има. Нещо като споделено пътуване. Студентките Исабел и Айше до университета, маникюриткката Зейнеп на курс при благоевгрдска маникюристка, а малката Силвиет, била поканена за модел на Зейнеб, разказват запознати. 

Минути по-късно, край заведение "Момини кули", на пътя между Баничан и Господинци, незнайно все още как, Фордът с четирите момичета, се забива в пътуващ отсреща Мерцедес, управляван от Здравчо Г. от село Добринище. Ударът е бил изключително силен, предницата на автомобила е смазана до неузнаваемост.

На място загиват Айше и 15-годишната Силвиет, шофьорката Исабел изхвърчала от колата и е транспортирана в болница спешно, Зейнеп също е закарана в болницата. Черната новина потресе двете села, паниката бе повсеместна. Кои са загиналите деца.

Кметът на Вълкосел С. Арунов бе шокиран, тъй като Исабел е дете на неговата секретарка, от нея чул за станалото, чул, че загинала Айше, но не смее да каже, тъй като не се знае, коя точно е Айше. Самоличността бе установена час по-късно и две села потънаха в траур. Днес денят във Вълкосел и Абланица ще бъде посветен на двете загинали момичета.

Ден на траур. А пред моргата в Гоце Делчев семействата на загиналите момичета очаква съдебен лекар, който да освободи труповете им. Драмата е голяма. Две почти деца загинаха нелепо и останаха завинаги на 15 и 21 години. Вълкоселци очакват новини за Исабел и се молят за здравето й.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай