Следвайте ни

Зловеща хипотеза: Самолетът на майор Терзиев взривен във въздуха? ВИДЕО

viber icon

Не можем да кажем какво е станало във въздуха. Това е много силен удар за неговото семейство, за колегите му и за ВВС. Това заяви военният пилот подп. Николай Калев в "Здравей,България" по NOVA. Той обсъди трагичния инцидент с майор Валентин Терзиев край Шабла.

Според него има известно информационно затъмнение. "Аз си задавам много въпроси. Нека Комисията си свърши работата, защото има много деликатни неща. Има работи, които не може да излизат на показ, защото са конфиденциални", добави той. 

"Тези факти, които излизат на повърхността, дават противоречиви насоки за смъртта на майор Терзиев. Работата е там, че може мишената Ц5-100, когато се е отворила, парашутния й купол се е разкъсал и тя почва да попада с 10-15 метра в секунда и увеличава с до 35 пъти скоростта си", обясни той. 

"Би трябвало ръководителят на стрелбата да оцени обстановката и да спре по нататъшното изпълнение на задачата. Трябва да има и някаква минимална височина, на която летецът може да слезе. При такъв сложен поглед, над море, през нощта и без Луна, не може да се рискува", категоричен бе експертът. 

"Ръководителят на стрелбата, който носи отговорност за този случай, трябва да даде обяснения, Безпокои ме, че началникът на отбраната ген. Евтимов спомена, че вероятно самолетът се е взривил във въздуха. Това насочва хипотезите в друга посока - някой трябва да го е ударил със зенитна ракета или ракета въздух-въздух самолета", заяви Калев.

  Според него летецът е изпаднал в тежко положение и дълбока спирала.

"Нарушил е мерките за безопасност и в желанието си да спаси самолета се е борил до последно. Самолетът има идеален автопилот, прекрасен катапулт. Може би е искал да докаже, че българските летци са на висота. Не може един летец за 5 месеца да има 12 часа. Преди се летеше по 30-32 часа на месец", припомни си той. 

"Задавам въпроса как е било поставено аварийното спасяване на екипажите. Трябвало е да има екипи максимално близо до учението, а това не е било така. Най-близкият хеликоптер е бил на 35 минути полет", подчерта той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Хипотеза

Хипотеза

23.06.2021 | 08:49

Самолетът бил ли е "ремонтиран" в Русия? Аз изобщо не бих рискувал да летя на такъв!

Отговори
10 15
Иво

Иво

23.06.2021 | 09:20

Що, ти разбираш от ремонт на самолети ли? Самолетът е бил ремонтиран в Полша. Така реши правителството на бат Бочко. Нищо, че там излиза по-скъпо и не са достатъчно компетентни. Важното е е било само да не е в Русия. Така са му наредили отгоре!

Отговори
12 11
Хипотеза

Хипотеза

23.06.2021 | 09:41

Не бих си ремонтирал бойните само0лети в държава, която е насочила ракетите си към нас. Елементарно, Уотсън!

Отговори
11 7
Хипотетично

Хипотетично

23.06.2021 | 11:25

"Хипотеза" Много си прозрачен. И показваш какъв страхливец си. По добре си стой мирен и не вземай отношение. На героя българския летец майор Валентин Терзиев не можеш и на малкия му пръст да се хванеш.

Отговори
7 8
гледайте Ц,анов - нагоре и напред в Ютуб

гледайте Ц,анов - нагоре и напред в Ютуб

23.06.2021 | 13:32

Хипотеза: американците са го свалили, за да убедят нашите да купят F-овете!

Отговори
3 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?