Следвайте ни

Зловеща гледка: Цяло стадо овце с агънцата се хвърли от Царевец

Стадо овце, сред които и малки агънца, попаднало незнайно как на историческия хълм Царевец във Велико Търново, скочило от калето. Животните били в района на църква N 10, когато около 11,40 часа, подплашени от туристи, хукнали към края на скалите и паднали от метри височина.

Има умрели животни, повечето са с потрошени крайници. Сред пострадалите са и малките агънца. Тепърва обаче ще се уточняват щетите, тъй като, падайки, животните са засегнали прожектори и кабели, които осигуряват излъчването на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“, пише "Борба". 

Овцете са били с ушни марки, което означава, че са регистрирани. Подаден е сигнал на телефон 112 от обслужващия персонал на архитектурния резерват.

Все още не е ясно как овцете са се оказали в района на една от историческите църкви на крепостта. Според директора на регионалния исторически музей Иван Църов вероятно някой собственик от кв. „Асенов” е изтървал стадото си и така то се е оказало на Царевец. „Макар да изглежда, че резерватът е в града, той реално е извън града и отвсякъде може да влезе животно”, обясни той, цитиран от БГНЕС.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?