Следвайте ни

Злокобно: Жителите на бг село измират по списък отпреди 30 години

viber icon

Ловешкото село Български извор е белязано от зловеща мистерия, а обитателите му тръпнат за животите си след смъртта на седмина мъже от един и същи випуск.
 
„Всичко започна през 1979 г. Тогава бяхме в трети клас и дружинната ръководителка в училище „Васил Левски“ предложи да поставим списък с имената си в бутилка, която да заровим в корените на брезичка“, връща се назад в годините Румяна, жителка на Български извор. Пъхнали листа в шише с олио, защото то запазвало написаното дълго време. Класът им не бил първият в учителската инициатива да се напълни дворът с дръвчета, посадени от деца чавдарчета, преди да станат пионерчета. Началото поставили момчетата и момичетата от набор 1968 г. с обща снимка в бутилка, която закопали също в корените на бреза. Румяна припомня, че поредицата смъртни случаи на момчета от класа тръгнала от Николай Начев, разказва ретро.бг.

Едва 10-годишен, бил блъснат от уазка и загинал на място. „Бяхме твърде малки, за да осъзнаем трагичността на загубата“, казва жената. След 8 години Ахил Ангелов се пребил с мотор. Плакали безутешно, но още не съзрявали прокоба в ненавременната му кончина. През 1995 г. и Свилен Нейков, на 26 г., се преселил в отвъдното. Станал жертва на пътен инцидент след кавга с жена си. Ядосан, палнал колата, но не стигнал далече. Блъснал се в мантинела в местността Родинец. В злокобния списък на мъртвите Альоша Костадинов влязъл през 2003 г. След прощаването с Альоша решили да направят курбан, да омилостивят тъмните сили, чиято намеса започнали да подозират. Повикали свещеник да изпълни ритуала, както си му е редът. Принесли в жертва риба.

През следващите две години пекли агне, но най-лошото не спряло. Само дето вместо през 8 почнали да измират през 4 г. Следващият – Стоян Николов, си отишъл твърде нелепо през 2007 г. Отбил колата си в аварийното платно близо до Ябланица, когато отзад го връхлетял автомобил. След неговата кончина някой от оцелелите съученици се сетил за оня списък, заровен в бутилка. Попитали отчето какво да сторят, пък той ги посъветвал да го изкопаят, изгорят и да пуснат пепелта в течаща вода. Две години по-късно прокобата не секнела. Красимир Борисов полетял от скелето на строителен обект в София. Последен (засега) се споминал Марин Маринов през 2012 г. Той всъщност е единственият, отишъл си от болест – покосил го инфаркт. Румяна и всички от випуск 1969-а обаче мислят, че само изглежда така. Защото той бил човекът, който извадил злокобната бутилка със списъка след разкопаването.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?