49
Следвайте ни

Златен джакпот за търговци и сервизи, родители купуват като луди

viber icon

Златен джакпот се изсипа над търговци и сервизи за лаптопи, компютри и периферната им устройства. Това показа обиколка на "Марица" в София.

Още снощи, два часа след новината за старт на онлайн обучението от днес, родители, ученици, студенти се юрнаха да попълват липсващи джаджи. "Кой откри, че е скъсан кабел, кой иска преинсталация, но напливът е невиждан.

Отказвам  дори на близки и познати, защото техните обаждания сигурно са 25. За останалите клиенти да не говорим", призна пред репортера ни стар вълк в бранша.

Една от големите вериги за техника затвори снощи с опразнени рафтове за слушалки и микрофони. "Всичко се изкупи, останаха само едни слушалки от най-скъпия модел, но е грехота да даваш толкова пари за едното онлайн обучение", призна служителка в магазина, намиращ се столичен мол.

Един от най-оборотните сервизи до Студентски град, който и търгува с джаджи, призна, че е изчерпал повечето периферни устройства.

"Всеки ремонтира старите лаптопи, защото на пазара е страшно. Хубавите втора ръка изчезнаха.

Нов и качествен е на цена 2000 лева. Тези от по 1000 не струват, а и обикновено са доста по-слаби от старите лаптопи, които ни носят за ремонт", довери собственикът на сервиза.

В магазин в съседния квартал "Дианабад" посрещаха клиентите директно с: "Добър ден, ако сте за камери, ще докараме след час. Вече два пъти зареждаме и свършват".

"Такова чудо не е било. Цял ден не спира напливът от нервни родители. Разбираме ги, не става от днес за утре", добави пред "Марица" услужливият продавач от магазина, докато посрещаше отчаян дядо, пратен да уреди внука си с микрофон и камера..

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Жана

Жана

21.10.2021 | 17:23

Не струват ли тези за 1000??? Що не питате Вихра Ерамян от руската , как рекетира родителите на деца да купуват точно от хиляда лева определен модел от една единствена фирма???

Отговори
3 1
До жана

До жана

21.10.2021 | 17:36

Ми вие що купувате, има РУО, подайте сигнал или просто лъжете хората с тази новина.

Отговори
3 1
Да купуват

Да купуват

21.10.2021 | 17:01

Че като лашнат сметките след Нова година, ще затрупат заложните къщи с тях.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?