Следвайте ни

Зимата се връща със страшна сила, иде арктически студ

viber icon

След пролетните дни през уикенда, зимата се завръща със страшна сила във вторник, категорични са синоптиците.

Студен въздух от арктическите ширини идва от северозапад и ще обхване почти цялата страна.

Снеговалежите ще започнат още тази нощ и призори във вторник в северозападната част на страната. До обяд ще обхванат в различна степен Западна и Северна България.

В източните райони на страната ще завали дъжд, който по-късно с падането на температурите ще премине в сняг. Интензивен снеговалеж се очаква в по-късните часове във вторник и в нощта срещу сряда, когато студеният въздух ще обхване дори Черноморието.

В сряда преди обяд от запад на изток валежите ще започнат да намаляват и да спират. Най-късно това ще се случи в Североизточна България.

Има условия в следващите 48 часа да се натрупа снежната покривка около и над 20 сантиметра в Предбалкана, котловините южно от Балкана, в Североизточна България. На югоизток ще се излее солидно количество дъжд. В някои райони на областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали метеорологичните модели предвиждат до 80-100 литра на квадратен метър за двата дни.

Температурите ще паднат осезаемо от сряда до петък. Дневните ще се колебаят около нулата, а сутрин и вечер – в интервала минус 5 – минус 10 в някои райони.

В планините снеговалежите ще са обилни в масивите на Югозапад, в Стара планина и Родопите. Вторник вечерта се очакват снеговалежи и на изток – в Странжда и Сакар. По планинските проходи и пътища са възможни усложнения в трафика.

Вятърът ще създава предпоставки за наявявания, ниските температури – за обледеняване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Име

Име

25.01.2021 | 17:25

Ха ха ха, щеше да е смешно, но е жалко. Кретенско заглавие ! Щяло да стане -3С⁰. Направо арктическо!? От задника ли си ги смучете тия заглавия?

Отговори
19 2
Охооо даже ще замръзнем

Охооо даже ще замръзнем

25.01.2021 | 17:01

Бум тряс шок изригване ще има ли жалки драскачи на измислени новини

Отговори
16 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай