2374
Следвайте ни

Зеленият сертификат скара партиите в парламента ВИДЕО

viber icon

Депутатите обсъждат проект на решение за приемане на правила за дистанционно участие в заседанията на парламента на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19.

С дискусиите за зеления сертификат караме гражданите да не искат да се ваксинират. Това каза от парламентарната трибуна Георги Свиленски от БСП.

„Това, което се опитваме да направим, да поставим зелените сертификати като норма за влизане в парламента, само кара българските граждани да не се ваксинират. Дебатите работят в обратна посока. Предложението на министър Балтов е дискриминация”, категоричен е той.

Тошко Йорданов беше категоричен, че зелените сертификати трябва да отпаднат изцяло, тъй като убиват бизнеса.

„Говоря от свое име, а не от името на парламентарната група. Един здрав човек, макар и неваксинира, не е опасен за никого, за разлика от един носител на вируса. Зеленият сертификат трябва да се махне по принцип. Това е моето мнение”, заяви той.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов коментира, че хората без сертификат, непреболедувалите и неваксинираните поставят под риск живота и здравето на всички.

„Въвеждането на зелен сертификат при по-малко от 25% ваксинирани е дискриминационно отношение. Но дори децата ни, които ходят на училище имат сертификат. Тези, които нямат не ходят. Не е наша работа да преценяваме дали това е деискриминация или не, има си комисия по този въпрос”, допълни Ангелов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Какво значи, който не иска да не ходи?

Какво значи, който не иска да не ходи?

09.12.2021 | 21:15

Работя в РЗОК-ПЛОВДИВ и съм длъжна да имам валиден сертификат. Правя си антигенни тестове през ден, дала съм сума ти пари, които никой няма да ми възстанови. А задължението да осигури безопасни условия на труд по време на епидемия е на работодателя. Само че, дори държавните институции не изпълняват задълженията си. Затова винаги, когато мога бойкотирам мерките и нямам намерение да се ваксинирам, въпреки повсеместния натиск.

Отговори
0 0
321

321

09.12.2021 | 15:25

Ей мухал, не и твоя работа да ме задължаваш да си слагам от тази помия.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?