Следвайте ни

Здравният министър за Кантарджиев: Нищо лично в пенсионирането му, но няма път назад

viber icon

"Няма нищо лично в решението за пенсиониране на проф. Кантарджиев. Няма и път назад". Това коментира пред "Лице в лице" по bTV здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

"При достигане на пенсионна възраст е нормално да се пенсионираш, няма нищо извънредно. Няма път назад, въпросът е приключен. Как може пенсионирането на някой да води до протести не разбирам", добави Кацаров и каза, че проф. Ива Христова е заменила Кантарджиев по негово предложение. Относно анализа за високата смъртност по време на пандемията здравният министър заяви, че част от проблема е това, че предишното правителство са управлявали кризата политически и предизборно.

Относно анализа за високата смъртност по време на пандемията здравният министър заяви, че част от проблема е това, че предишното правителство е управлявало кризата политически и предизборно. "В основата на големия брой смъртни случа е това, затова правим анализ за последната година за високата смъртност", добави министър Кацаров.

Относно освободеното ръководство на болница "Лозенец" заради съмнения за финансова щета на НЗОК и незаконни трансплантации Кацаров заяви, че са получавани сигнали от посолствата на други държави за фалшиви самоличности. "За всеки един от случаите за трансплантации на украинци, молдовци, реципиенти, донори от посолствата на други държави, са извършвани проверки и изпращани данни за фалшиви самоличности до МВР, ДАНС и министъра на здравеопазването - Кирил Ананиев и Костадин Ангелов. Никаква реакция от тези органи. Тази документация не е съхранявана. Покровителствали са този процес. Имало е превантивна бюлетина на Интерпол, да предупредят че в България се очаква процес на трафик на органи и незаконни трансплантации, това е заметено под килима, имам тези документи. Институции са покровителствали този процес", каза още Кацаров.

Според него и трябва и да се помисли какво става с трансплантирането от трупни донори у нас: "За цялата минала година са трансплантирани само от два трупни донора, средно годишно за последните 10-15 години са 15, средно 100 донорски ситуации искам да видя", добавя той.

Кацаров обясни, че болници, където да се извършват трансплантации, има, но липсват донори. Освен това той заяви, че трансплантациите в болница "Лозенец" ще продължат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Габи

Габи

15.06.2021 | 07:52

Нека да бъдат пенсионирани всички на държавни служби в пенсионна възраст. Сигорно има такива и в служебното правителство.

Отговори
2 0
Тиква

Тиква

10.06.2021 | 09:32

Първо, Кантарджиев не е гербаджия, а член на БСП, така че няма какво да ревете гербаджийските калинки. Второ, е на 67 години. Вие на колко се пенсионирате. Трето, нищо не му пречи да работи на граждански договор и да си взема пенсията, ама той не ще, иска да е шеф.

Отговори
7 5
синдикати

синдикати

10.06.2021 | 06:35

Когато уволняват и съкращават работници, никой не протестира. Ако махнат някой директор от топла държавна служба, веднага се организират протести!

Отговори
8 5
КЛЕЦАРОВ

КЛЕЦАРОВ

10.06.2021 | 00:04

ДОГАЖДАЧ ТИ СИ МНОГО ЖАЛЪК ТИ СИ НИЩОЖЕСТВО ЩОМ С ЛЕКА РЪКА МАХАШ ЧОВЕК ДАЛ МНОГО ЗА РБ ТИ НЯМАШ МНЕНИЕ ТИ СИ ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПОРЪЧКИ ПОПРАВИ СЕ НЕ Е СРАМНО ЩЕ ТИ Е ЧИСТА СЪВЕСТТА

Отговори
9 8
Що бе нагли чифути

Що бе нагли чифути

09.06.2021 | 23:16

Когато и да превърнеш едно еврейска гнида в калъпче за сапун все си закъснял Когато и да пенсионираш една еврейска гнида отново пак си закъснял За туй не ги песионирай а ги превърни в калъпчета сапун Калъпчето няма да ти се плези по медий А пенсионирания чифутин винаги ще ти навлиза в чрез медий и сайтове в живота ви

Отговори
4 12
просто

просто

10.06.2021 | 00:00

ТЪ ПАК! ТОВА СИ ТИ, МЪР ШО, НЕ ЗАСЛУЖАВАШ ВЪЗДУХА, КОЙТО ДИШАШ!

Отговори
11 0
кацаров, синоним на мърша

кацаров, синоним на мърша

09.06.2021 | 22:46

Бивш лекар, бивш човек и настоящ лизач по интереси! Може само да диша праха на Професора и да благодари, че живее по едно и също време с него! ЖАЛЪК СИ КАЦАРОВ! Утре ще си никой, просто една непотребна гнида

Отговори
17 6
Ясно е

Ясно е

09.06.2021 | 22:28

Управлява ни в момента една хунта,но и един здравен министър да приглася, вече е в повече!!!

Отговори
17 5
Няма път назад

Няма път назад

09.06.2021 | 22:22

каза Кацаров, да, ама не, за него за Кацаров ще има път назад и ще е доста трънлив.

Отговори
15 4
павел василев

павел василев

09.06.2021 | 21:18

на всеки му идва време за пенсионеране..

Отговори
11 8
павел василев

павел василев

09.06.2021 | 21:17

....на всеки му идва време за пенсиониране

Отговори
8 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?