Следвайте ни

Здравният министър твърдо зад онлайн обучението, ето мотивите му

Личните лекари издават електронни направления от следващата седмица

viber icon

Възможно ли е и студентите по медицина да учат дистанционно и доколко ефективно е подобно обучение? Този въпрос подпали мрежата след издадената заповед студентите и гимназистите да минат на онлайн обучение за две седмици.

Връщането на студентите в университетите крие рискове и според последните проучвания една от основните причини за бързото разпространение на вируса е именно присъственото обучение, категоричен е здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Основният принцип, към който сме се стремяли е извеждането на студентите от обучение в електронна среда, е именно присъствената форма на обучение в затворени пространства. Това е частен случай за провеждане на практика на отрито, нещо, което не е включено в нашата заповед, така че не смятам, че има проблем тази практика на открито да бъде организирана и да бъде проведена, тъй като тук рискът от разпространение на заразата на открито е минимален, т.е. ако се носят правилно маските, да покриват устата, да покриват носа по начини, по който се опитваме в нашата заповед, считам, че тази практика може да бъде проведена", каза проф. Ангелов пред БНТ.

"Не считам, че за две седмици - това е дължината на един болничен лист, бихме могли да застрашим такава една учебна година", категоричен бе той.

Министърът на здравеопазването призова да не се говори за дълги сценарии, "нашата цел е да контролирането на инфекцията и намаляване на натиска върху лечебните заведения".

По думите му обучението по медицина в дистанционна среда има своите недостатъци, но според прочувания заразата в много държави се увеличава от започването на обучението на ученици и студенти.

Проф. Ангелов призна, че здравната система вече е претоварена.

И допълни, че от края на следващата седмица личните лекари ще могат да издават електронни направления в живо включване пред Нова тв по телефона.


 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Ппрм

Ппрм

30.10.2020 | 10:56

С тая глупост ,,онлайн обучение" децата и новото поколение ще останат прости!!! Ама за тоя е важно да си вземат паричките, пък нека образованието замине на кино

Отговори
5 2
Шайка

Шайка

30.10.2020 | 09:38

По погледа на министърчето личи, че е дебил.

Отговори
4 4
мекия

мекия

30.10.2020 | 09:20

Този не знам дали може да втвърди нещо,но знам,че в България като се даде на простия власт,му се гледа сеира. Лошото е,че простите имат прекалена власт.....

Отговори
4 4
Ван

Ван

30.10.2020 | 09:17

Твърд,скоро на теб и на такива като теб ще им е отвсякъде, ама си п.ост и не го съзнаваш!

Отговори
6 3
Зоя

Зоя

30.10.2020 | 09:14

Накрая всички ще сме затворени,точно заради неспазващите мерки. Навсякъде щъкат без маски. В градския транспорт какво е? Трябва юмрук за българина,иначе вървим по сценапия на Франция

Отговори
9 3
bocovid

bocovid

30.10.2020 | 09:40

Маска на гъзa имаш ли, пeдepyнгел ?

Отговори
2 7
Твърд

Твърд

30.10.2020 | 09:11

Аз заставам с твърд зад министъра отзад или обратното беше С твърдия си отзад зад министъра съм Абе съвсем се обърках Важното е че съм отзад

Отговори
4 3
11111111

11111111

30.10.2020 | 08:49

Много добре знаят,че с две седмици нещата няма да се оправят и ще удължат още.Защо учениците и студентите станаха изкупителна жертва?Колко безотговорни хора има по улиците без маски и т.н.,но учениците и студентите им виновни

Отговори
8 3
КУКУ

КУКУ

30.10.2020 | 09:48

За какви жертви става въпрос? Какво толкова се е случило, че са в онлайн обучение? Нивото на образование в България (с много малки изключения) така или иначе е изключително ниско. Дали ще прекарат няколко месеца в онлайн-обучение или присъствено няма кой знае каква разлика. Това важни основно за горния курс. Единствено децата до 4-ти клас трябва да си ходят на училище.

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?